Вход
София
Времето в София 3 o C

Не на месото! Днес е Световният ден на вегетарианството

Не на месото! Днес е Световният ден на вегетарианството

на 01.10.2020
3885
0
Не на месото! Днес е Световният ден на вегетарианството
Автор: ПИК
01.10.2020
0
3885

От 1977 г. на този ден се отбелязва Световният ден на вегетарианството. Интересното е, че все повече хора стават по убеждение вегетарианци.

Запознатите с вегетарианството знаят, че едни от тях не консумират месо и се наричат вегетарианци, а други не консумират никакви животински продукти - в това число яйца, сирене, мляко и т.н., и се наричат вегани.

Около 30% от населението на света са вегетарианци, като цифрите се увеличават с всяка изминала година. Така вегетарианството се превръща в начин на живот и мода сред обществата не само заради хуманитарната идея, но и заради положителното въздействие върху организма.

Според проучванията вегетарианската диета намалява риска от сърдечносъдови заболявания. Изследванията са доказали, че за последните шест години смъртността при вегетарианците вследствие на тези заболявания е с 12% по-ниска в сравнение с месоядните.

Вегетарианците са регистрирали и по-ниска заболеваемост от рак на панкреаса, рак на гърдата, на дебелото черво, на матката и на яйчниците.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33029
архив

Обява:"Продава се булчинска рокля! Носена е само веднъж по погрешка".

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
5 животни, за които не бихте си помислили, че са опасни
x