Вход
София
Времето в София 8 o C

Нива на лизинг пести пари на фермерите в кризата

Нива на лизинг пести пари на фермерите в кризата

„Агрион“ с нови, по-изгодни условия за финансиране на земеделци
на 27.10.2020
9277
0
Нива на лизинг пести пари на фермерите в кризата
Автор: ПИК
27.10.2020
0
9277

Расте интересът към закупуване на земеделски земи на лизинг, сочат данните на специализираните земеделски компании. Заради пандемията и лошата реколта в някои райони на страната, все повече фермери се застраховат и предпочитат да вземат земя на изплащане, отколкото кеш и сега.

За тези, които смятат, че парите утре струват повече, отколкото сега, е предложението за изгоден лизинг на кредитиращата компания „Агрион финанс“, част от лидера в поземлените сделки „Агрион“.

Дружеството вече има нови, по-изгодни условия за финансиране на земеделците, които привличат все повече земеделски производители.

Всички, които се интересуват от земя на лизинг, вече могат да се възползват от изгодните лихви, гъвкавите условия и ускорените срокове за отпускане на парите.

Допълнително облекчение е, че кандидатстването може да стане почти изцяло дигитално – през секцията в сайта на „Агрион“ https://www.agrion.bg/bg/finance/. Клиентът може да извърши почти всички операции от страницата, без да се налага да напуска дома си и да посещава непрекъснато офиси.

„Решихме да облекчим максимално достъпа на малките и средни производители до бързо и лесно финансиране. Сега те могат да получат нужните им средства при съкратени срокове, изгодни лихви и облекчени условия при кандидатстване за финансиране“, заявиха от компанията.

Огромно предимство е че „Агрион финанс“ отпуска до 100% от пазарната оценка на земята, обект на лизинга. Така, ако цената на избрания терен съвпада с оценката, на лизингополучателя не се налага да участва със собствени средства в сделката, а директно започва да си плаща вноските по лизинга.

Това дава глътка въздух на тези, които нямат свободни пари и се налага да търсят банково или друго финансиране, за да си осигурят нужното самоучастие.

Сериозно облекчение е и изготвянето на индивидуален погасителен план за всеки лизингополучател.

Фермерите могат да изберат на колко вноски и кога да изплащат лизинга си, като съобразят тези плащания с приходите, които имат по периоди. Дружеството не начислява такса за разглеждане на документи, липсва и такса ангажимент.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 22722
архив

- Ало, тъща ми падна в басейна с крокодилите!
- Щом крокодилите са си ваши - спасявайте си ги вие!

x
САМО В ПИК TV: Изплува тайната и невъзможна любов на Мариан Вълев-Куката (ВИДЕО)
x
11-те правила за връзка тип „просто секс"
x