Нивото на водата в р. Дунав е критично ниско

Животът днес

Нивото на водата в р. Дунав е критично ниско

4086
на 11.08.2015
Нивото на водата в р. Дунав е критично ниско
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Горещините в съседна Румъния затрудниха водния транспорт по река Дунав. Нивото на водата падна драстично, което налага корабите да изчакват дълги периоди от време, преди да преминат през местата, където отстоянието до дъното е достатъчно голямо, съобщи ТВ 7.

препоръчано

За да може един кораб да премине през дадена част на реката, разстоянието от долната част на корпуса на плавателния съд до дъното трябва да е минимум 2,1 м. Заради понижените нива на Дунав, за да се спази това правило, голяма част от корабите не се товарят до максималния си капацитет.

Очаква се през идната седмица температурите в северната ни съседка да останат над 30 градуса, което ще донесе допълнително забавяне за речния транспорт в страната. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК