Нигерийската армия освободи 230 пленници на "Боко Харам"

СВЕТЪТ ДНЕС

Нигерийската армия освободи 230 пленници на "Боко Харам"

5160
на 02.05.2015
Нигерийската армия освободи 230 пленници на Боко Харам
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Нигерийските власти успяха да освободят 234 жени и деца, пленени от бойците на радикалната групировка "Боко Харам", предаде ТАСС.

препоръчано

Операцията по освобождаването им била предприета в четвъртък в североизточните райони на Нигерия, където са разположени тиловите бази на екстремистите. "Боко Харам" често отвлича при нападенията си хора – главно девойки, за да ги продава.

В началото на седмицата в същия район нигерийската армия освободи 500 жени и деца и унищожи няколко лагера на ислямистите.

Целта на групировката "Боко Харам" (в превод от езика хауса означава Западното образование е грях) е създаването в североизточна Нигерия на ислямски халифат и въвеждането на нормите на шариата (ислямското право).

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 10 октомври - непредвидени разходи вгорчават деня на Телците, Лъвовете да се пазят от досадни грешки
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПИК TV! Остава ли Джейхан Ибрямов в ареста - светналият с подкуп аркадаш на Доган отново застава пред съда, съпругата му Биршен цъфна с бели рози (СНИМКИ/ВИДЕО) ЕКШЪН В ПИК TV! Остава ли Джейхан Ибрямов в ареста - светналият с подкуп аркадаш на Доган отново застава пред съда, съпругата му Биршен цъфна с бели рози (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 66
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК