Нидал Алгафари срази политическите мераци на Радев: Няма шанс за втори мандат! Основната му "ракета" БСП идеологически и финансово е в насипно състояние

Политика

Нидал Алгафари срази политическите мераци на Радев: Няма шанс за втори мандат! Основната му "ракета" БСП идеологически и финансово е в насипно състояние

47827
на 17.12.2020
Нидал Алгафари срази политическите мераци на Радев: Няма шанс за втори мандат! Основната му ракета БСП идеологически и финансово е в насипно състояние
Автор:   ПИК

Хората, които се събраха около Корнелия Нинова, винаги ще държат на линията, която е начертала. В БСП няма да видим някакви сътресения и скандали. По-скоро ще има затишие. Социалистите, които се отцепиха и създадоха нов политически субект, ще са в силата си, докато трае това Народно събрание. Новият политически субект най-вероятно ще отиде в забвение. Надали БСЛ ще се реализира дори, както формацията на Татяна Дончева или на Георги Първанов. Депутатите, които напуснаха ПГ на „БСП за България“, приключиха политическата си кариера като социалисти. Това коментира пред "Фактор" пиар експертът Нидал Алгафари.

Той отбелязва още: "Вътрешната опозиция в БСП беше по-гръмогласна, но победата на Корнелия Нинова беше много убедителна. Каквото и да правеха опонентите ѝ, тя беше овладяла апарата на партията и постави своите хора на нужните места. Хората, които са опозиция на Нинова, са индивидуалисти в „столетницата“. Те имат някакво време да скочат и да извикат, но след това всеки се оправя в собствените си води".  

Запитан дали ще върне "услугата" Румен Радев на БСП от 2016 г. и ще удари ли рамо на старите си другари на парламентарните избори, той заявява: "Не очаквам някакви големи изненади от БСП, защото в партията не могат да намерят хора, които да предначертаят това, което искат да се случи. Големият проблем в „столетницата“ е в организацията. Там нещата са изпуснати изцяло. В БСП не могат да намерят пиари и говорители, които да допринесат до някакви идеи, с които да се стигне до хората. Партията не знае чисто идеологически какво представлява и с какво може да допринесе за обществото. Аз не виждам какво може да направи БСП в тази кампания за парламентарните избори. Хората едва ли ще прехвърлят недоволството си от 10-годишно управление от която и да е партия автоматично към БСП. Не виждам Румен Радев с какво може да помогне на БСП. Той видя до къде му стигат силите. Успя да изкара няколко хиляди души на улицата. Те замерваха сгради, окачваха бесилки и с това президентът се провали с гръм и трясък. Румен Радев трябва да промени стратегията си и да потърси други хора, с които да работи. Това може и да бъде бъдещ политически проект, ако въобще реши да прави нещо. Румен Радев няма силите да помогне на БСП, а и „столетницата“ няма силите да му окаже помощ. Еднакво слаби са в позициите един спрямо друг". 

На въпрос дали все пак има вариант за втори мандат за Радев, Нидал Алгафари е категоричен: "Когато човек се замисли малко по-трезво, ще види многото причини, поради които Румен Радев няма шанс за втори мандат.

препоръчано

Основната му ракета БСП идеологически и финансово е в насипно състояние.

От там Румен Радев не може да очаква кой знае какво. В  БСП са се отегчили и надали ще има подкрепа от тях. Голямата помощ, която можеше да получи Румен Радев за втори мандат, беше от ДПС. Този мост обаче беше отрязан, благодарение на Христо Иванов...Така че Радев едва ли ще поучи подкрепа. Остават Мая Манолова, Христо Иванов, Александър Томов и евентуално – Слави Трифонов. Тази подкрепа трудно ще стигне на президента за втори мандат, ако ГЕРБ реши да изправи силен претендент". 

Пиар експертът е категоричен, че бившата омбудсманка  Мая Манолов няма да успее да влезе в следващия парламент.

"Аз не виждам Мая Манолова в парламента. Нейният проект имаше някакво ниво, но започна да замира и се стигна до акции, които са по-скоро водевилни, отколкото в сферата на политиката. Да преследваш премиера с колата си и да се правиш на някакъв политически клоун… Смятам, че ще е трудно да влезе по този начин в Народното събрание. Ако формацията ѝ попадне в парламента, то това ще е еднодневка", заявява Нидал Алгафари. 

Сподели:
Бомба x
4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си 4 зодии, които не обичат да привличат внимание към себе си
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов във Велинград: Милиони дълг завари кметът. Жена от тълпата: Вярваме ви! Корнелия да си ходи на Крушовица (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това