Нидал Алгафари с ГОРЕЩ КОМЕНТАР: Караницата в момента е кой да държи маркуча. Радев е в основата на съсипията...

Политика

Нидал Алгафари с ГОРЕЩ КОМЕНТАР: Караницата в момента е кой да държи маркуча. Радев е в основата на съсипията...

132679
на 09.09.2024
Нидал Алгафари с ГОРЕЩ КОМЕНТАР: Караницата в момента е кой да държи маркуча. Радев е в основата на съсипията...
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Политическите процеси, подготовката и явяването на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври пред NOVA NEWS коментират политическия пиар Нидал Алгафари и политолога Ирена Тодорова.

препоръчано

Според политолога Ирена Тодорова партиите имат проблем с вътрешнопартийната си демокрация. „Виждаме правила, създадени да обслужват моментните политически лидери или техните председатели. Ако има орган, който изключва лидера на партията, всеки друг опит за установяване на друга политическа линия по-скоро показва неговата немощ”, обясни Тодорова.  

Нидал Алгафари изтъкна, че демокрацията дава правото да избираш. Според него споровете в БСП и в ДПС не засягат обикновените избиратели. Това е интересно само за лидерите. Нормалните хора не се интересуват дали ще ги управлява един кръг, близък до парите в БСП или други, които са близки до парите в БСП. За хората не е направено кой знае какво.

Караница е за това кой ще държи маркуча - дали ще поливат вдясно или вляво. Всички тези разправии ще се отразят на избирателната активност, която може да падне под 20 - 25%, смята той.

ДПС и БСП са с достатъчни юридически компетентности, те търсят да решат въпросите си в прокуратурата и съда, а не в партиите. Към този момент те работят демократично. Не виждам хората да са въстанали и да са излезли на революция срещу работата на прокуратурата и съда, явно, че  са доволни, каза Алгафари.

ГЕРБ с ППДБ е първата възможност за следващото управление. ППДБ направиха немалки реформи в Конституцията и с ДПС. В политиката няма вечни приятелства, а вечни интереси, посочи още той. 

Интересът на ППДБ и ГЕРБ е да са заедно, а, ако чакат някой месия, той ще дойде и ще изгони всички от храма, обобщи той.

След като е съсипал политическия живот, защото той е в основата на съсипията на политическия живот, 2026-а година, когато изтече мандатът му, няма вече в какво да играе тази политическа игра. Продължим ли по този начин, ще се стигне дотам, че ще се молим или ще даваме високи награди на избирателите, за да гласуват, каза анализаторът.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК