Нидал Алгафари С ЕКШЪН АНАЛИЗ пред ПИК TV - какво да очакваме в следващия парламент (ВИДЕО)

Акценти

Нидал Алгафари С ЕКШЪН АНАЛИЗ пред ПИК TV - какво да очакваме в следващия парламент (ВИДЕО)

275813
на 07.08.2024
Нидал Алгафари С ЕКШЪН АНАЛИЗ пред ПИК TV - какво да очакваме в следващия парламент (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Това, с което ще запомним този парламент, е случващото се в ДПС. Все още не знаем какъв ще бъде развоят там.В тази силна, монолитна, здрава и стабилна партия такива катаклизми не е имало. Да, имаше по едно време някакви хора в нея, които искаха да бъдат малко по-важни и малко по-големи, но чак такова нещо не е имало. Такова нещо не си спомням да съм го виждал или чувал в политическия ни живот никъде, не само в ДПС. Така политическият анализатор Нидал Алгафари коментира в предаването "Видеовръзка с Цветан Фиков" по ПИК TV основния акцент, с който ще запомним 50-тото Народно събрание.

препоръчано

По думите му това юбилейно Народно събрание ще се запомни с процесите в ДПС, с бързото разпадане на най-малката партия "Величие" и с драмите около оставката на Корнелия Нинова в БСП.

"Останалото беше логично и разумно да се случи по този начин. Това, че ГЕРБ успяха да изиграят може би най-добре стратегически стъпките си. ГЕРБ играха стратегически, докато от другите политически формации се опитаха да играят тактически", допълни картината Алгафари. 

Според Нидал Алгафари обобщаващата дума за процесите в този парламент е "разпад". По думите му няма как хората в БСП да се наричат превратаджии. 

"Какви превратаджии са и какъв преврат направиха те точно? Аз разбирам някой от тях поне една капка пот да се беше припотил покрай това нещо - не. Нинова си подаде оставката, както логично трябваше да направи. Изведнъж се оказа, че нейните най-близки съратници - момчета и момичета, които тя лично по един или друг начин им помогна да стигнат до тези върхове в партията, решиха, че е време да се обърнат срещу нея. Това е малкият проблем, сега ще започне големият проблем", категоричен е пиар експертът. 

По думите на Нидал Алгафари сега тези хора ще се обърнат един срещу друг, защото битката за председателския пост тепърва започва. Според него ще има и проблем с коалиционните партньори, защото и те ще искат първи места в листите за изборите. 

"По интересно обаче е ще е в 51-ото Народно събрание. Дали няма да се окажем в една много идиотска ситуация, в която да нямаме нито един народен представител от БСП или от ДПС. Не е ясно кой ще подписва листите на тези партии. Дали това ще бъде г-н Пеевски или г-н Чакъров, дали в БСП това ще бъде Корнелия Нинова или временно изпълняващият функциите Атанас Зафиров. Ще има едни дела, в които може да се окаже, че нямаме народни представители от тези две партии", обоснова се Алгафари. 

Според него може да се окажем в ситуация, в която в следващия парламента има само ГЕРБ, "Възраждане", ППДБ, ИТН и някоя малка партия, ако успее да прескочи прага. По думите му ако падне още избирателната активност, може да се нароят и още малки формации. 

"Слава Богу, тези малки формации няма да са в лявото пространство, защото левите партии ще бъдат обединени и ще гледаме някакви други екзотики. В ППДБ проблемите също са много назрели. Градската десница в България осъзнава, че основите избиратели са хора, които са около ДБ, а не около ПП. Ако в предишните народни събрания ДБ печелиха от това, че получаваха повече народни представители от ПП, сега от ДБ започват да гледат по малко по-особен начин на тези от ПП. Основните шамари, които отнасят ДБ в политически план, идват от действията на ПП. Може и да се задържат и на тези избори за Народно събрание, но пак стигаме до най-важния проблем - като почнат да се редят листи", заключи Нидал Алгафари. 

Целия разговор гледайте във видеото:

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО ПИК TV: Депутатите приеха поправки в бюджета, препитват седем министри на редовния контрол в НС - НА ЖИВО
ново
Днес: 45
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК