Вход
София
Времето в София 16 o C

Нидал Алгафари с обръщение до Патриарх Неофит заради бежанците!

Нидал Алгафари с обръщение до Патриарх Неофит заради бежанците!

на 26.09.2015
3997
11
Нидал Алгафари с обръщение до Патриарх Неофит заради бежанците!
Автор: ПИК
26.09.2015
11
3997

Политическият анализатор Нидал Алгафари написа съобщение във "Фейсбук" до Патриарх Неофит по повод горещата тема с бежанците.

Нидал Алгафари: Бежанците, бягащи от война, са много малък брой

Нидал Алгафари: Бежанците, бягащи от война, са много малък брой

Ако толкова е слаба вярата на Европа, със сигурност ще се...

на 15.09.2015

Ето и текста, публикуван без редакторска намеса:

ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО НЕОФИТ - ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ И МИТРОПОЛИТ СОФИЙСКИ,

Според божията промисъл Вие, представлявате Бога на земята. Тъй учили сте ни, чели сме и сме убедени, че Той е Доброто! Той е Милосърдието! Той е Всеопрощаващия! Той е Милостта! Логично е, Вие да сте най- близкият Му пример на земята! За това ме учудва позицията Ви като духовник, относно бежанците! Представях, че духовенството ни начело с Вас ще застане на страната на онеправданите и угнетените както Го е правил Христа. Той и апостолите са отивали при прокажените, при болните, при нещастните и са им дарявали любов. Ще цитирам откъс от Светото Писание, вие вероятно ще го разберете по- добре от всеки.

И ето, една жена хананейка, като излезе от ония предели, викаше към Него и казваше: помилуй ме, Господи, Сине Давидов! Дъщеря ми зле се мъчи от бяс.

Но Той не й отвърна ни дума. И учениците Му се приближиха до Него, молеха Го и казваха: отпрати я, защото вика подире ни.

А Той отговори и рече: Аз съм пратен само при загубените овци от дома Израилев.

Но тя, като се приближи, кланяше Му се и думаше: Господи, помогни ми!

А Той отговори и рече: не е добре да се вземе хлябът от чедата и да се хвърли на псетата.

Тя каза: да, Господи, ала и псетата ядат от трохите, що падат от трапезата на господарите им.

Тогава Иисус й отговори и рече: о, жено, голяма е твоята вяра; нека ти бъде по желанието ти! И в оня час дъщеря й оздравя.

Ваше Светейшество, тези, които Вие определяте като бежанци, са потомци на хананийците и от тези земи идват да потърсят храна и подслон. Позицията, която Светия синод прие, дали се доближава до...:

А кога дойде Син Човеческий в славата Си, и всички свети Ангели с Него, тогава ще седне на престола на славата Си,

и ще се съберат пред Него всички народи; и ще отдели едни от други, както пастир отлъчва овци от кози;

и ще постави овците от дясната Си страна, а козите - от лявата.

Тогава Царят ще каже на ония, които са от дясната Му страна: дойдете вие, благословените на Отца Ми, наследете царството, приготвено вам от създание мира;

защото гладен бях, и Ми дадохте да ям; жаден бях, и Ме напоихте; странник бях, и Ме прибрахте;

гол бях, и Ме облякохте; болен бях, и Ме посетихте; в тъмница бях, и Ме споходихте.

Тогава праведниците ще Му отговорят и кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, и нахранихме, или жаден, и напоихме?

Кога Те видяхме странник, и прибрахме, или гол, и облякохме?

Кога Те видяхме болен, или в тъмница, и Те споходихме?

А Царят ще им отговори и каже: истина ви казвам: доколкото сте сторили това на едного от тия Мои най-малки братя, Мене сте го сторили.

Тогава ще каже и на ония, които са от лява страна: идете от Мене, проклети, в огън вечний, приготвен за дявола и неговите ангели;

защото гладен бях, и не Ми дадохте да ям; жаден бях, и не Ме напоихте;

странник бях, и не Ме прибрахте; гол бях, и не Ме облякохте; болен и в тъмница, и не Ме споходихте.

Тогава и те ще Му отговорят и кажат: Господи, кога Те видяхме гладен, или жаден, или странник, или гол, или болен, или в тъмница, и не Ти послужихме?

Тогава ще им отговори и каже: истина ви казвам: доколкото не сте сторили това на едного от тия най-малките, и Мене не сте го сторили.

И тия ще отидат във вечна мъка, а праведниците - в живот вечен.

Искрено се надявах, Ваше Светейшество, решението ви да е продиктувано от ценностите, добродетелите и нравоучението на християнството, а не от политиката и интересите на слугите на Лукавия!

Блажени милостивите, защото те ще бъдат помилувани.

Сподели:
Напиши коментар »
(11)
1
Който не чете,прост е!Мъдреците са открили и написали всичко. Алгафари скоро няма да го стинете.
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Според Алгафари християнството трябва да бэде унищожено, та нали църквата е тази, която ни е съхранила векове наред. Той да не забравя от къде е дошъл и да не би да е изгонен. Църквата е в пълното право в случай на нахлуване на радикален ислям да се намеси, за да опази християнството.
4
Автора на гнусната за всеки християнин книгата "Боже, защо Господ лъже ?" за пореден път се опитва да си придаде тежест нападайки Българският Патриарх и изразената позиция на Българският Свети Синод. Позицията на Светият синод е становище на ръководството на християните у нас а храненика на комунистическата партия Алгафари не знам да е християнин(каква антихристиянска книга е написал) Но е изключително грубо да напада иноверци в лицето на българските християни обвинявайки ни че .... не сме християни. Нагрубява ни, плюе ни и има наглостта да се учудва, защо не си обръщаме и другата буза за да продължи, защото той иновереца така е разтълкувал нашето свето писание ! И последно : "Според божията промисъл Вие, представлявате Бога на земята." Поредната откровена простотия на интелектуалеца Ал Гафари.
5
Алгафари поддържа притока на ислямисти в България. Тези дни по една от телевизите показваха брат му, за когото се твърди, че е един от главатарите на каналджийската мафия. Изводите си ги правете сами! Между другото нищо свестно не е излязло от екипа на бившето Ку-Ку. Алгафари, Курумбашев, Любен Дилов и Слави са достатъчно потвърждение. Вместо да пише до Патриарха да се обърне към Краля на Саудитска Арабия и да го попита защо не приема бежанци, като са му братя по вяра!
6
„И ги убивайте там, където ги сварите (неверниците)...” (Коран, 2: 191), „хващайте ги и ги убивайте (неверниците), където ги заварите – и не взимайте от тях нито ближен, нито помощник –” (Коран, 4: 89), „А изтекат ли месеците на забрана, убивайте съдружаващите, където ги сварите, и ги хващайте, и ги обграждайте, и ги причаквайте на всяко място за засада!” (Коран, 9: 5).
7
Този коментар е обозначен като спам.
8
Този коментар е обозначен като спам.
9
Mangal van ot BG
10
Да ги настанят в чинията на Бузлуджа тези бегълци, те не са бежанци Както ги наричат.
11
Алгафари и семейството му доказаха, че са били от скритите джихадисти тук. Иначе нямаше да искат да унищожат християнска България,която ги еприела. Друг е въпроса, че жена му е същата,иначе щеше да знае, че когато 5 века не е имало държава, единствено църквата чрез литургията е успяла да опази християнството и българите. Този продажник и семейството му, да отиват откъдето е дошъл, с жена си. Защото са псевдоинтелектуалци, които искат да зомбират младото поколение. СЕга след като показва с този материал позицията си - на джихадист - друг няма как да бъде, щом иска тук да се приемат хора,които искат да наложат друга религия, друг манталитет и принципи на живот. Той е един от предателите. Да бъде обявен за персона нон грата за БГ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13736
архив

Добре са жените. Знаят, че мястото им е в кухнята. А мъжете страдат, търсят себе си в този голям, жесток свят...

няма нови новини
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
сега
1853
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Спецпрокуратурата с разкрития за корупционните далавери на червения кмет на Костенец - предлагали пари на общинари срещу гласуване за определени фирми (ОБНОВЕНА)
x
МИСТИЧЕН ДЕН: Имал ли е Христос братя - отговорът ще ви изненада...
x