Николай Бареков ексклузивно пред ПИК: Завеждам дело за клевета и обида срещу Кирил Петков! Интервюто му пред Сашо Диков приличаше на френска любов между двама мъже

АВТОРСКИ НОВИНИ

Николай Бареков ексклузивно пред ПИК: Завеждам дело за клевета и обида срещу Кирил Петков! Интервюто му пред Сашо Диков приличаше на френска любов между двама мъже

178601
на 06.02.2022
Николай Бареков ексклузивно пред ПИК: Завеждам дело за клевета и обида срещу Кирил Петков! Интервюто му пред Сашо Диков приличаше на френска любов между двама мъже
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Журналистът и бивш евродепутат Николай Бареков коментира ексклузивно пред агенция ПИК вчерашната атака на премиера Кирил Петков срещу него и срещу колежката ни - водещата на ПИК TV Ива Николова. Припомняме, че министър-председателят обяви в предаването на Сашо Диков, че Николай Бареков е под дъното, а Ива Николова - в помията. Пред медията ни журналистът и бивш евродепутат заяви, че ще съди Петков за клевета и обида.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

- Г-н Бареков, да започнем с думите на премиера Кирил Петков, който снощи нападна Вас и колежката ни Ива Николова, като заяви, че тя е в "помията", а вие сте "под дъното". Как ще коментирате тези обиди и директни нападки от страна на премиера?

- Да се хванем от конкретната дума с малко чувство за хумор. Да, състояние под дъното има и в това състояние в момента е премиерският мандат на Кирил Петков. Дълго време ние българите говорихме, че сме стигнали дъното, а всъщност дъното, което стигнахме при Кирил Петков, е копаене на старото дъно, за да видим какво има под него. Явно това беше експериментът, който хората решиха да си причинят. Разбира се, две трети от хората не са гласували за никого, а за Кирил Петков не са гласували от 10 българи - 9. 

Поведението на г-н Петков от вчера, мога да го определя като скандално, за което ви казвам, че аз ще си потърся правата в съда, ще го осъдя, защото той си позволи да сипе квалификации и обиди в пряк ефир. 

Също така искам да кажа, че тук има един много по-сериозен елемент. Той говореше в качеството си на премиер и на човек с най-голяма власт в държавата и си позволи да атакува така брутално, пред безучастния поглед на Сашо Диков, медии, които са неудобни за него. Той коментира цели медии, имайки предвид предаване, което се е излъчило по ПИК TV.

Това прави нещата особено опасни, защото същият Кирил Петков малко по-рано през деня и по същото време в това предаване обещаваше арести на хора. И аз бих задал въпроса - кой е той, че ще арестува някой? Кой е той? Той може да има огромна власт, но арестите се извършват от МВР за 24 часа и от прокуратурата за по-дълго време. Той какъв е станал - вътрешен министър, шеф на ДАНС или прокурор? 

Кирил Петков няколко пъти вече сменя ролите си, разбира се от неукост и от необразованост. Той е изключително глупав човек. Той не знае какво е разделение на властите. 

Така че думите на Кирил Петков спрямо двама журналисти, в лицето на моя милост и на Ива Николова, дългогодишен мой колега журналист, те са вече много опасни и са поставени в друг контекст. Нас ни заплашва министър-председателят на Република България.

- Смятате ли, че той иска да ви отнеме свободата на словото, което ни е останало на нас като медия и на вас като журналист? 

- Ами ние сме останали няколко медии, които говорим критично за него. Всички колеги - Би Ти Ви, Нова телевизия, “Евроком“, поведението на Сашо Диков беше позорно. Аз търсих Сашо Диков по време на интервюто и след интервюто за право на отговор, да защитя себе си, защото ние това предаване го гледахме заедно с моето семейство. И бях наречен пред децата и пред най-близките ми хора "побъркан", той така ме нарече.

- Приемате ли тези думи като обида и като директен удар по вашите имидж и реноме, които толкова години градите...

- Искам да кажа, че нямам проблем с това, защото кой е Кирил Петков, че да ме обижда? Нека той да види себе си, да види отношението на хората към него.

И сега най-важното. Аз тук не визирам даже Кирил Петков. Кирил Петков е сламен човек, кукла на конци. Всички знаем, че зад него седи олигархът Иво Прокопиев. И понеже аз съм от 15 г. жертва на съдебния произвол и на съдебната атака, която Иво Прокопиев осъществява срещу мен - аз съм съден и осъден за десетки хиляди левове от Прокопиев и Лозан Панов, неговия съдия във Върховния съд, за да ми се запуши устата. 

И когато сега Прокопиев си сложи министър-председател, аз мисля, че той, Прокопиев, говори през устата на Кирил Петков. Така възприемам атаката.

- Между другото, вие често коментиране поведението на журналистите от националните телевизии и в тази връзка да ви попитам - предполагам помните, когато Бойко Борисов неволно обиди журналистите, наричайки ги мисирки. Тогава се нададе един вой, асоциации, АЕЖ, СБЖ, докато сега няма никаква реакция от страна на колегите ни.

- Ами след като журналисти са обиждани на "тиня" и на "дъно" от Кирил Петков, задавам този въпрос - къде е журналистическата солидарност? Къде са колегите от Нова телевизия, от Би Ти Ви, от подведомствения на Иво Прокопиев и на "Капитал" Съюз на европейските журналисти, къде са те? 

Нито един министър-председател в историята на България, включително и най-силните, най-циничните, както бяха обвинени - Иван Костов и Бойко Борисов, не са живели в такъв медиен комфорт. Случайният човек Кирил Петков, който се появи отнякъде лятото на миналата година в нарушение на Конституцията на България, до момента не е получил нито един неудобен въпрос от журналист от телевизиите в България! Нито един! Те му предлагат, извинявайте, но Цънцарова го беше поканила миналата седмица - нейният минижуп беше, видяхте какъв е. Сашо Диков снощи, аз му го написах, ще го кажа и пред вас - това не беше интервю с политик, а беше френска любов между двама мъже, като в ролята на по-слабия беше Сашо Диков. Той се държа безобразно. Те са пиари на властта и на Кирил Петков.

Този балон вече се спука. Кирил Петков скоро ще си ходи. Искам след това да видя всички, които са му слуги, подлоги и маши, на тази маша на Иво Прокопиев, с какви очи ще гледат своите зрители и своята публика? 

- Добър въпрос. Ще видим. Да ви попитам финално - казахте, че ще си потърсите правата, ще заведете дело срещу Кирил Петков за клевета и обида.

- Веднага казвам - първо ще заведа дело за клевета и обида срещу него. Второ, все пак да не забравяме, че вчера Кирил Петков обиди освен баща на пет деца, какъвто съм аз, български гражданин, той обиди журналист, неудобен нему, но той обиди човек, който е бил в Европейския парламент на най-високо ниво. 

За разлика от Кирил Петков, аз съм виждал Джо Байдън и Доналд Тръмп на живо. И съм бил пет пъти в Белия дом при двама президенти.

Искам да кажа, че ще подготвя много сериозен сигнал за атаката срещу мен от действащ политик и премиер на Република България, който може би след около две седмици - и тук ще помоля за съдействие колегите от ПИК, както и от сайта "Афера", на който аз съм сътрудник, да го внесем заедно. Той ще бъде внесен в американското посолство, защото Кирил Петков парадира с тяхната подкрепа, той така прави пред хората. Също така сигналът ще бъде внесен и в Европейския парламент, на който аз съм бил представител 5 години на най-високо ниво. Аз бях заместник-председател на една от най-големите групи в Европейския парламент - тази на консерваторите. Представлявах Европейския парламент на ниво дипломация в две трети от света. Аз имам над десетки мисии като дипломат. Ще сезирам и Държавния департамент на САЩ, в който съм бил чест гост, за поведението и за натиска, който олигархичният кръг "Капитал" осъществява върху медиите в България. 

Ще добавя и че в този сигнал ще приложа и това, което предложи тази седмица една от "мисирките" от парламентарната група на ПП, която поиска затвор за журналисти, които имат критично отношение към властта. Бивша сервитьорка, тя не е и мисирка, защото мисирките трябва да имат все пак някакъв стаж в медиите. Всичко това принизява България не до 113-о място на свободата на словото, ами ние сме близо до държави с тоталитарни режими. 

В момента тоталитарният режим е на кръга "Капитал" и на неговото прокси Кирил Петков, който, пак искам да отбележа, е един сламен човек, кукла на конци, един човек с неговите зависимости. Най-опасното при Кирил Петков е не неговата неукост и необразованост. Най-опасното е, че той е зависим човек, а ние не знаем неговите зависимости. Ние не знаем този човек с какво го държат. Но очевидно го държат и му натискат копчето. 

В момента г-н Прокопиев, който 15 г. си разчиства сметките с мен затова, че го нарекох олигарх и че той забогатя по времето на приватизацията на Иван Костов и за една нощ стана милиардер, този човек в момента си разчиства сметките с мен и с с неудобни - тук казвам журналисти и политици, чрез Кирил Петков. 

- Последно да ви попитам. Атаките на Кирил Петков и Иво Прокопиев няма да ви спрат и няма ви уплашат предполагам, както и агенция ПИК в случая - нас няма да ни спрат и уплашат.

- Бих казал, че в момента рейтингът на агенция ПИК е в небесата и след като дълги години вашата медия беше обвинявана, че едва ли не е помагала на управляващите, сега вашата медията е една от влиятелните медии в България, която медия е на страната на обективната журналистика. Това е истината. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО)
ново
Днес: 89
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК