Николай Ненчев за протеста на Мая Манолова: Прозира интересът на засегнати олигарси!

Политика

Николай Ненчев за протеста на Мая Манолова: Прозира интересът на засегнати олигарси!

42931
на 22.05.2020
Николай Ненчев за протеста на Мая Манолова: Прозира интересът на засегнати олигарси!
Автор:   ПИК

БЗНС на Николай Ненчев излезе с официална позиция, предизвикана от предстоящия на 23 май "седящ протест", организиран от бившия омбудстман и някогашно острие на БСП Мая Манолова.

препоръчано

В нея те изразяват своите опасения, че се правят отново опити България да бъде извадена от общоевропейската общност и да бъде потопена в други идеологически и икономически реалности, за които не веднъж намеква президентът Румен Радев. От БЗНС са категорични, че българското общество не трябва да се поддава на подобни провокативни политически сценарии и да вярва, че само с единен и силен евроатлантически съюз можем да защитим свободното европейско бъдеще на България.

Вижте пълният текст на позицията на БЗНС:

"Провокирани сме от засиления политически сценарии, който се разиграва пред българското общество. Предупреждаваме, че в този сценарии прозира интересът на засегнати олигарси, които са овладели част от службите на държавата и имат ресурса да влияят, включително и в системите на националната сигурност. Изкуствената организация на площадни недоволства и гръмогласен опозиционен тон са в пълен противовес на реалната обществена ситуация за овладяването и справянето с кризата, предизвикана от Ковид-19. Залагайки на страховете пред икономическите последици, дирижирани от задкулисието се провокират всякакви обществени напрежения.

Поредният провалил се медиен образ публично призна, че се слага началото на каскадни протести.

Ние питаме - Кой слага това начало, защото:
- Това изглежда е предварителна стратегия, нямаща общо с реални социални искания.

- Наблюдаваме скрита координация между опозиционните субекти и Президента.

- Виждаме изпълнението на обща цел на протестните звена.

БЗНС съзира опит да се извади държавата от европейската общност и да се потопи в друга идеологическа и икономическа реалност. Свидетели сме, как пандемията се използва за хибридна война срещу ЕС и демократичната цивилизация като цяло. Знаем, че доктрината на Путин включва възвръщане на влиянието на Кремъл в Източна Европа и от там разбиване на Съюза между европейските държави, с цел интервенция в европейските дела. Сходно поведение към ЕС има и Китай.

За Русия най-важното сега е да превземе вътрешната политика на уязвимите балкански държави и най-вече България. Сега ние сме центъра на стратегията на Путин. Нескриваната цел е управлението в държавата ни да бъде осъществявано под контрола на интересите на режима на Путин.

В историята си неведнъж сме изживявали подобни периоди и те никога не са носили нищо добро за България. След пробива на кремълските стратези в България, разработили и наложили хибридния образ на Радев и завладели президентската институция, сега продължението е следващата цел – бъдещия парламент. Но този път реакцията на демократичната общност трябва да е навременна и да спаси националния суверенитет и интерес.

Режисираните каскадни бунтове започнаха с нелепия опит за социално напрежение, създадено от проруски организации. Каскадата продължава с яростни обявения от провъзгласяващата се за „защитник на социално недоволните“, която планира за 23 май седящ протест. След като самата тя беше разработена и подкрепена по подобие на Радев и влезе като „граждански“ кандидат в местните избори, сега ще бъде използвана за острие на антиевропейската политика в България.

БЗНС, като убедени демократи и атлантици апелираме към българските граждани да не се поддават и да осъзнаят хибридната стратегия на новите-стари „бунтари“. Тя цели единствено възвръщане на руския тотален контрол над българската политика и превръщането на българската икономика в зона за проникване на кремълската политика и китайския икономически интерес.

Само с единен и силен евроатлантически съюз можем да защитим свободното европейско бъдеще на България."

Сподели:
Бомба x
ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Масони пазят златото на Хитлер
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Проф. Михаил Мирчев с горещ коментар за датата на вота и уволнението си (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 239
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това