Николай Павлов ексклузивно пред ПИК за новия запис на Киро: Петков да говори за пробиотици, хапчета, но не и за газ! Сътвори погром над “Булгаргаз”

ТЕМА

Николай Павлов ексклузивно пред ПИК за новия запис на Киро: Петков да говори за пробиотици, хапчета, но не и за газ! Сътвори погром над “Булгаргаз”

249316
на 01.04.2024
Николай Павлов ексклузивно пред ПИК за новия запис на Киро: Петков да говори за пробиотици, хапчета, но не и за газ! Сътвори погром над “Булгаргаз”
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Надвечер в понеделник беше разпространен запис по имейла до няколко редакции, от среща на актива на “Продължаваме промяната” в края на миналата година, в който Кирил Петков се героизира как е устоял на натиска на президента Радев. Той обяснява, че са тръгнали да арестуват “тоя на Булгаргаз”. За него президентът бил казал, че е “свестен”, а тогавашният премиер го репликира:”1,5 милиона губим на ден заради неговата свестност.”

препоръчано

Соня Колтуклиева се свърза с Николай Павлов, който даде ексклузивно интервю за ПИК.

СК: Г-н Павлов, как ще коментирате нападките на Кирил Петков срещу Вас?

НП: Кирил Петков няма абсолютно никакво право да говори за газ, защото видяхме какво се случи след като бях отстранен от “Булгаргаз”. Пълен погром над сектора, пълен погром над „Булгаргаз“. Беше изравнено със земята дружеството и точно Кирил да говори за газ, просто няма никакво право. Неговите думи нямат абсолютно никаква стойност. Той може да си говори за пробиотици, за производство на хапчета от насекоми, но не и за газ.

СК: Кирил Петков потвърждава в този запис намерението да бъдете арестуван. Аз разказах за това по ПИК тв още през 2022 година…

НП: Прави се на интересен пред неговите мажоретки и те му се радват, това е. Вие виждате какво е нивото, абсолютна излагация.

СК: Г-н Павлов, но имаше ли опит да бъдете арестуван? Нещо, за което аз знам и говоря, но не сте разказвали подробности.

НП: Да, дойдоха в къщи, помолиха ме да ходя на някакъв разговор, но тогава бях с ковид, под карантина и нямаше как да тръгна с полицаите.

СК: Полицаи дойдоха у вас, така ли? Кога стана това?

НП: Не помня, някъде на 28 или на 29 януари 2022 година. Мисля, че беше 28 януари. Аз ги попитах момчетата какъв е проблемът, защо са били в компанията? Обърнаха с хастара „Булгаргаз“. То не бяха полицdи, не беше ДАНС, то кой ли не беше. Това опит за сплашване ли беше, не знам. И патрулка имаше девет дни пред жилището, в което живея, като разказвали на комшиите, че те били катаджии и проверявали за откраднати коли.

СК: По това време Бойко Рашков беше министър на вътрешните работи.

НП: Да, той беше. Но виждате какво се случи – пълен погром над държавното дружество. „Булгаргаз“ е едно от най-важните дружества в енергетиката, защото то е като основния стълб за развитието на икономиката. От погрома там вече тръгна и инфлацията нагоре и т.н. Цените – виждате какво се случи. Сега поредното доказателство за това е, че се раздават едни милиарди от държавата, за да се заметат следите.

СК: Какво имате предвид?

НП: Ами виждате, изкупиха се вземанията на „Топлофикация“ – 800 милиона лева. Това е невиждано – 800 милиона да дължи „Топлофикация- София“ на „Булгаргаз“.

СК: Т.е. никой не е събирал задълженията?

НП: Очевидно не са си събирали вземанията. „Булгаргаз“ има милиард и половина дълг. До санитарния минимум са се свили заявките на клиентите, които бягат от това дружество. Същевременно се създава газова олигархия. Виждате на какви цени купува „Булгаргаз“, какви са цените на борсата. Същевременно се продават на борсата количества под себестойност. По мое време нямаше нито една сделка, която да бъде под себестойност. Всички сделки бяха на печалба и то сериозна печалба. Нека извадят всички сделки. Източиха БЕХ, както стана ясно и от дебатите в парламента и от фактите. Това са факти, а зад моята работа стоят факти – това са отчетите, печалбите, пазарния дял. Никой не може да ми го отнеме това на мен. А какво говори Кирил Петков, това няма никаква стойност.

СК: Когато Ви освободиха като изпълнителен директор на „Булгаргаз“, какви бяха аргументите?

НП: Никакви. Абсолютно никакви. В решението на БЕХ няма никакъв аргумент. Защото няма с какво да се аргументират.

СК: Какъв беше техният интерес да Ви махнат? Да, сложиха свой човек. Друго?

НП: Ами виждате какъв беше интересът. Започнаха фирми да посредничат между търговци, които купуват руски газ и го препродават с надценка на „Булгаргаз“. А представете си, Вие сте клиент на „Булгаргаз“ и знаете, че Вашият газ, който ще купувате от дружеството, е винаги с 30% по-нисък спрямо пазарните нива. И изведнъж идват някакви камикадзета и променят условията по договора, защото те купуват пак от същия доставчик, само че през ръка. Оттам насетне как си представяте да се справи бизнесът. Хората няма защо да се чудят защо са им високи сметки, защо са толкова високи цените на всичко.

СК: Г-н Павлов, Вие и Ваши колеги бяхте изпратили писмо до Националната следствена служба за поразиите, които според Вас се правят в „Булгаргаз“. Има ли някакви последствия от тогава?

НП: Нямам представа. Наистина пуснахме такъв сигнал, защото това бяха абсолютни нередности, но нямам информация какво се случва. Викани сме на разпит, но нищо повече не знам.

СК: Как ще коментирате предложението на министъра на енергетиката в оставка Румен Радев 1,6 милиарда от задълженията на „Топлофикация София“ да бъдат прехвърлени на държавата?

НП: Ами как, пак има нещо скрито в този замисъл, според мен. Те в крайна сметка по този начин придобиват този актив и така те могат да се разпореждат по начин, по който на тях им харесва. Например, могат да отдадат дружеството на концесия, за приватизация, нямам представа какво им е в техните глави. Всеки ден изненадват целия народ.

СК: Реакцията на кмета на Стара Загора Живко Тодоров беше: „Всички ще платим дълговете на „Топлофикация София“. А иначе говорят, че не можело да помагаме на “Марица-Изток”. Лицемерие и двоен стандарт!”

НП: Ами това е другият огромен проблем. Сега чувам, че ще вдигат цените на въглищата. Аз не знам каква е тази логика – нещо, което не се търси да му се вдига цената. Кой ползва въглища, нашите български въглища – ползват ги ТЕЦ “Марица Изток” 2 AES; какво ще стане, като скочи цената на въглищата, ще скочи цената и на електроенергията. Направо им слагат кръст по този начин. Те ги принуждават да пуснат кепенците. Как да им излезе сметката на ТЕЦ 2? НЕК ще бъдат поставени в трудна ситуация да плащат, а после фондът трябва да ги компенсира.
Точно този фонд, който го бяха източили с разпореждане на Асен Василев. Да не говорим за дивидентите пък, колко дивиденти бяха изсмукани от БЕХ и все е недостатъчно.
Само да напомня, че в началото, когато тези от ПП идваха на власт, имаше такава индикация, че БЕХ е излишна структура и трябва да бъде разформирована. А в момента, ако не е БЕХ, как ще бъдат вързани сметките в бюджета?

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да внимават с думите, Девите да отложат деловите срещи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! ГЕРБ с унищожителна критика на кмета на София: Васко бре, чети и не лъжи (ВИДЕО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК