Николина Ангелкова: Започваме ревизия на старите концесии

Икономика

Николина Ангелкова: Започваме ревизия на старите концесии

12455
на 04.07.2019
Николина Ангелкова: Започваме ревизия на старите концесии
Автор:   ПИК

След срещата с туристическия бранш в Слънчев бряг, министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че започват пълна ревизия на старите концесионни договори, сключвани до 2014 г. Дотогава плажовете бяха под шапката на регионалното министерство.

препоръчано

В този период според Ангелкова, са допуснати известни пропуски в концесионните процедури, в резултат на което сега ежедневно се появяват сигнали за ужасно скъпи шезлонги и чадъри по българското Черноморие, пише "Флагман".

Николина Ангелкова призова да се прояви търпение и да не се заклеймява българският туризъм, защото той носи над 12% от БВП в страната.

От думите на Николина Ангелкова стана ясно, че предложението на Венелин Ташев – държавата да се откаже от вторите вноски по концесионните договори, а стопаните на плажовете да намалят цените наполовина, трудно ще се приеме.

В държавния бюджет за миналата година са постъпили 18 млн.лв. от концесии, обясни министър Ангелкова. 50% от тази сума отивала за Сребърния фонд (пенсиите), а 40% се връщали обратно в общините, които да обезпечат чистотата и инфраструктурата около плажовете, а последните 10% са давани целево на областните управи, чийто ангажимент е да осигурят спасители на неохраняемите плажове.

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 198
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това