Нинова бясна, бие аларма за нова шашма на управляващите: Кириле Петков и Христо Иванов, докога ще ви употребяват като салфетки?! (ВИДЕО)

Епицентър

Нинова бясна, бие аларма за нова шашма на управляващите: Кириле Петков и Христо Иванов, докога ще ви употребяват като салфетки?! (ВИДЕО)

117974
на 22.11.2023
Нинова бясна, бие аларма за нова шашма на управляващите: Кириле Петков и Христо Иванов, докога ще ви употребяват като салфетки?! (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Лидерът на БСП Корнелия Нинова произнесе пламенна реч от трибуната на парламента.

препоръчано

"Дами и господа народни представители от ГЕРБ, СДС, ПП, ДБ и ДПС. Пет месеца правителството и мнозинството разигравате цялата държава с взаимен рекет и извиване на ръце - за разпределяне на порциите във властта и за пари. Така беше по Плана за възстановяване и устойчивост, когато се скарахте чии фирми да вземат повече пари. Така беше за "Лукойл", когато се скарахте какъв да е срокът на дерогацията и да има ли особен управител. Така е и за МВР. Половината от вас искат оставката на един министър, другата половина - на друг. Но дойдохме до най-важния въпрос за държавата - бюджета. И отново сме свидетели на рекет и извиване на ръце в "сглобката" за сметка на държавата, за сметка на хората", заяви тя.

"Какво се случи? Заради изборите излязохте един месец отпуска и отложихте бюджета. Отложихте го да не се приема във времето, в което всяка година се приема бюджетът на държавата. Един месец след изборите нямаме бюджет. Отложихте вота на недоверие, за се разберете помежду си как да окрадете парите на бюджета", допълни Нинова.

Тя изтъкна, че това касае всеки български гражданин - дали ще има вода, детска градина, болница, ток.

Нинова заяви, че вчера от Министерството на финансите е изпратено писмо до всички кметове. В него се настоява всеки кмет да изпрати в МФ "формуляр за финансиране на капиталови разходи на приоритетен обект от техническа инфрактруктура - пътища, улици реконструкция, ВиК системи и съоръжения, основен ремонт на сгради, детски градини и т.н.".

Час по-късно "някой си чиновник от МФ" изпраща второ писмо на кметовете, в което обяснява, че първото писмо не е подписано от министъра на финансите Асен Василев и няма изходящ номер: "Така че изпращайте готовите си форми на мейла, а придружителното писмо - впоследствие".

"Това е държавната политика в областта на финансирането на общините", обобщи Нинова и отново заяви, че този хаос е типичен за МФ.

"Обръщам се към ПП и ДБ: Кириле Петков, Христо Иванов, някога, когато работехме заедно, ние започнахме да се борим с този модел на финансиране и кражби през общините. Какво правите сега? Продадохте енергията на протеста от 2020 г, сега продавате и кметовете си. Знаете ли какво е в момента състоянието на държавата? Има кметове, които не могат да си направят екипите... Който си е предал проектите до 7 часа вечерта, ще има финансиране на бюджета и общината, който не ги е предал - край. Искате ли да се обзаложим, че са си предали проектите само кметове на ДПС, които са чакали готови и са си предали проектите, като са изприпкали в Министерството на финансите. Докога бе, хора, ще ви употребяват като салфетки?!", заяви емоционално Нинова. 

По-късно тя говори и пред журналистите. "Това, което се канят да правят с общините, е посегателство. Това е дъно", отсече тя.

"Крият Асен Василев. Ще направим всичко възможно, за да не го допуснем това", негодува соцлидерката. 

По думите й всичко се решава по "оня" списък, който не е този на българските граждани.

"Надминаха Бойко Борисов, който раздаваше пари от джипката", заключи Нинова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 9 май - главоломен успех връхлита Девите, денят за Скорпионите неочаквано труден САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 9 май - главоломен успех връхлита Девите, денят за Скорпионите неочаквано труден
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов на старта на кампанията: Направих всичко възможно, за да няма избори! ППДБ счупиха правителството, защото са знаели, че са затънали в корупция! Целият свят се възмути от думите на Асен Василев за Мария Габриел (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов на старта на кампанията: Направих всичко възможно, за да няма избори! ППДБ счупиха правителството, защото са знаели, че са затънали в корупция! Целият свят се възмути от думите на Асен Василев за Мария Габриел (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК