Нинова в защита на властта - освободи министрите от парламентарен контрол

Политика

Нинова в защита на властта - освободи министрите от парламентарен контрол

21604
на 22.02.2019
Нинова в защита на властта - освободи министрите от парламентарен контрол
Автор:   Ива Николова

Лидерката на БСП Корнелия Нинова действа също като вола от поговорката, който рие и на гърба си хвърля. С кръшкането от парламента отряза и последния клон, на който можеше да вихри опозиционната си дейност.

препоръчано

Днес например петъчният парламентарен контрол се провали, защото няма кой да задава въпроси на министрите, а те на свой ред нямат на кого да отговарят. Макар да се депозират предварително според правилника въпросите се задават от трибуната на парламента от депутата, който пита, а министърът му отговаря от парламентарната трибуна. Има и писмен вариант на отговори, както днес, тъй като ги няма депутатите, които са задали въпроси.

Така Нинова оперира възможността на депутатите си да поставят въпроси, които пряко засягат избирателите им по места и да коментират в национален ефир (тъй като тези заседания на Народното събрание се излъчват по националната телевизия) доколко състоятелен е отговорът им и дали отговаря на истинското положение.

За самите министри - радост велика, няма да им се налага да се гърчат в парламента под нападките на опозицията.

Каква е ползата обаче за самата опозиция? Кръгла нула - няма въпроси, няма отговори, няма отстоявани интереси на избиратели, няма притеснени министри и бързи реакции на нападките на опозицията. Няма нищо - цветя и рози за властта.

Ето какво постигна Корнелия Нинова с нейното парламентарно ваканцуване по никое време - заразя не само Народното събрание и опозиционната си дейност в него, но и интересите на собствените си избиратели. Защото това, че ще ги обикаля по места и ще опищява света, че някъде кметът не й дал зала, изобщо не решава проблемите им, колкото и да им обещава, че тя е тяхното решение, ако й дадат властта, понеже дотогава - я камилата, я камиларят.

Единственият ефективен начин да брани интересите на гражданите за Нинова и депутатите от БСП в момента е да ги отстояват в парламента, където се вземат реалните решения за живота в държавата. Но очевидно, каквото и да говори, лидерката на БСП е напълно съгласна с тези решения, след като демонстративно отказа да ги подлага на критика, а властта - на натиск, като изведе депутатите си от парламента.

И става все по-очевидно, че бойкотът на Нинова не е срещу парламента и ГЕРБ, а срещу собствената й партия и собствените й избиратели.

Тъй че властта, вместо да й се сърди, може да си хвърля шапката и да си разиграва коня, както си ще. И да вземе да ги почерпи, че я е оставила на мира, а не да призовава съвестта й да проговори. Такова нещо може да проговори, ако човек го има.

Но щом тя най-безсъвестно предава собствените си избиратели, те пък да си преценят дали си струва да гласуват за БСП и за хора, които собственоръчно унищожават последния възможен начин да отстояват интересите им. Толкова тъпо и бездарно, че човек започва да се чуди дали не го прави нарочно, именно за да е в услуга на властта.

Сподели:
Бомба x
ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19 ПРОБИВ: Коктейл от антитела намалява риска от COVID-19
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Социалдемократът Георги Анастасов разбива мераците на Манолова и Капон да управляват държавата (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 198
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това