Вход
София
Времето в София 13 o C

Нинова гласи съдения началник в "Софийски имоти" Георги Свиленски за кандидат-кмет на София. Бившият на Десислава Радева цепи БСП - София

Нинова гласи съдения началник в "Софийски имоти" Георги Свиленски за кандидат-кмет на София. Бившият на Десислава Радева цепи БСП - София

на 12.07.2019
154335
35
Нинова гласи съдения началник в "Софийски имоти" Георги Свиленски за кандидат-кмет на София. Бившият на Десислава Радева цепи БСП - София
Автор: ПИК
12.07.2019
35
154335

След като разпъди противниците си в БСП от ръководни постове в партията и парламента и издигна ортаците си в окупирането на столетницата, лидерката ѝ Корнелия Нинова си е наумила да издига за кандидат кмет на София приближения си днешен депутат и бивш съпруг на президентската половинка Десислава Радева - Георги Свиленски.

През годините Свиленски не просто е имал пряко отношение към дейността на Столичната община като общински съветник от БСП, но е и пряк участник в бандитското разграбване на София чрез продажбите и апортирането на земи от страна на "Софийски имоти" като член на Борда на директорите на дружеството. 

Свиленски е участвал във вземането на решения по тези сделки като част от ръководното тяло на дружеството в топло сътрудничество с печално известната дясна ръка на шефа на Общинския съвет от СДС Антоан Николов - Тошко Добрев, който оглавява "Софийски имоти" по онова време..

Разследващите определят далаверите с имотите на София в полза на определени групировки и техни приближени - СИК и ВИС, като скрита приватизация и разследват ръководството на дружеството, включително и Борда на директорите, в който е Свиленски, за безстопанственост, далавери и корупция за сума от около 2 милиона лева.

Съдебните дела за "Софийски имоти" са започнати след доклад на Столичния инспекторат за дружеството, създадено през 2005 г. със 100% общинско участие. Много от разследваните от прокуратурата сделки така и не стигат до съда.

Любопитна подробност от тази сага е и фактът, че скандалната и вече отстранена от поста си шефка на не по-малко скандалния Софийски градски съд Владимира Янева, по това време приближена на вече също отстранения отвсякъде Цветан Цветанов, веднага след встъпването си в длъжност се забърква в скандал с делото за "Софийски имоти". Оказва се, че дамата е в пряко участие по сделки за закупуването на имоти и започва да бави делото, а впоследствие си прави и отвод от него заради очевиден конфликт на интереси. Скандалът около тази история разтърси съдебната власт.

А скандалът за Свиленски избухва през 2014 г., когато той все още е в семейни отношения с Десислава Радева. По това време социалистът вече е депутат в 43-тото Народно събрание, а главният прокурор Сотир Цацаров му иска имунитета именно заради сделките на "Софийски имоти". През 2016 г. съдът дава ход на най-скандалното от петте дела за дейността на дружеството, в което обвиняеми са Тошко Добрев и още 11 негови подчинени заедно със Свиленски.

Някои от делата за Тошко Добрев приключват поради изтичане на давност, каквито са и подозренията около тяхното забавяне. Заседанията на съда продължават до началото на 2017 г., когато всички обвиняеми са оправдани. Разграбването на най-апетитните парчета в столицата си остава безнаказана далавера.

Не е чудно, че именно този участник в скритата приватизация на столичните имоти е преценен като добра кандидатура за кмет на София от страна на лидерката на БСП Корнелия Нинова, ръководила разграбването на две от най-големите външнотърговски дружества на България - "Техноимпекс" и "Техноимортекспорт" с неясен произход на средства, с неясно разпореждане на скъпи имоти в чужбина и с криминален резултат, който също не се разследва заради изтичане на давност.

Свиленски е един от най-ревностните бранители на Нинова в чудовищните скандали, които присадената лидерка на столетницата развихри около европейските избори, участието на БСП в тях, издигането на кандидати от нейна страна, загубата им, подаването и оттеглянето на оставката на самата председателка и разчистването на неудобни социалисти.

По време на всички тези скандали Свиленски оглавяваше Предизборния щаб на БСП, но след позорната загуба подаде оставка. След дърварските маневри на Нинова и симулирането на конгрес, който тя обезсмисли с отказа си да подаде оставка, бившият скрит приватизатор на столичните имоти и бивш съпруг на президентската половинка рязко се издигна в партийната йерархия, обслужваща оскандалената лидерка на "Позитано" 20.

Проваленият шеф на Предизборния щаб не само беше вкаран в Изпълнителното бюро наред с други депутати, зачерквайки лозунгите на Нинова, че забранява съчетаването на парламентарна с партийна дейност от една и съща личност. Но и стана член на подменения състав на Изборния щаб, който бе оглавен от Кирил Добрев. Т.е., човекът, пряко отговорен за провала на европейските избори за БСП ще продължи да отговаря за провеждането на местните избори през октомври.

Парадоксът обаче става логичен след разкритието на хора от "Позитано" 20, че Нинова подготвя протежето си Георги Свиленски за кандидат-кмет на БСП в София.

Това със сигурност ще прокара още една линия на остри противоречия между централата на партията, кликата на Нинова и столичната организация на БСП и нейния лидер Калоян Паргов, тъй като именно те са структурата, която трябва да посочи кой ще се бори за градоначалник на София.

Запознати твърдят, че ориентацията на Паргов изобщо не е към Свиленски, а изборът му може да доведе до разцепление на БСП в столицата на местния вот.

Сподели:
Напиши коментар »
(35)
1
А вие контрирайте със съдения за кражба от "Напоителни системи" Гошката 'аризанов....хахахаха.
2
A Tukвата и Шaйката Му вече са решили, вместо Фандъкова тоа път да заложат в надпреварата на истинско магаре, за да проверят интелекта и верността на привържениците си в София !!!
3
за престъпления на АГРЕСИЯ насочена срещу мирното население на Република България.......платети банди от БСП тормозят мирното население в това число агресивните шофьори , банди по морето с джипове , цигански банди без билети заплашват контрольори в градския транспорт и ЖП транспорта , агресивни банди са по улиците , провокират обществото с непристойно поведение и саботирване на обекти от национално значение в това число чупене на паркове , градини , статуи , фасади на сгради , детски площадки от нов тип , саботирват детски площадки и люлки и така предизвикват опасност от нараняване на деца и по страшни трагедии.
4
А кога Борисов ще каже къде откраднатите и кога ще ги върне 1 милиард и 600 милиона здравни осигуровки по време на първото му правителство с Дянков.
5
БСП няма какво да покажат освен злоба , идиотщина и талибанизъм ..не зачитат общество , държава и институции ..Европа е насочила мониторинг върху кампанията НА бсп - АГРЕСИЯ , всяване на страх сред МИРНОТО НАСЕЛЕНИЕ ...ЧЕРВЕН ТЕРОР - се завръща ..
6
ГИНКА от Пазарджик: Как 28 Годишна К-УРВА от Село Крушовица си Купи ТЕХНОИМПЕКС ? Агента на ГРУ от Драгалевци САНКИН го Подари на КУРНЕЛИЯ по Заповед на МОСКВА ! ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРЕПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА ! 30 Години ФАЛШИВ Преход ! 75 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт ! КАЗАХ ! https://www.bulgarya.ga/communism.html
7
Комунист и Милиционер е Животинска ТОР ! Подлежи Семейно не Поединично на Животинска СМЪРТ ! Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС-ИЗБИВА се Семейството,Отнема се Имуществото ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
8
Спешно си изпий хапчетата, че идват от Психо болницата Карлуково да те прибират.
9
Не може ли да пишете по-литературно или поне по-човешки? Клюкарник е това,не е сайт.
10
Който е вкусел от моя златна селска курабия, и опитал от вкуса и, става или шоумен, или Прецеден, а сега Баджанака и кмет!
11
Ще му свалят ли рогата, преди да го кандидатират за кмет ?????.
12
За гнусния баджанак на Гумен Пъпката, няма да гласува дори и Деса мерцедеса. Но как е лягала с тая гнусотия не е ясно, освен ако не е имало консумация. Но ако е така, кой е щъркила на децата и!! ................................................................................................................................................................................... Затова продължавам да питам, импексовата Курабия, Румен Пъпката, омбоцмана Мая Костинбродска и СС Момата “защото са цоцаалисти“, както и Сарайската Чалма, как така крадливата кучка Йо, има три къщи за гости и то с басийни, а аз нито една. Как така Импексовата курабия, приватизира и източи милиони долари от Импексовото дружество, а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Как така Сарайската Чалма приватизира ТЕЦ Варна, а аз нямам дори един фотоволтаичен панел. Питам дали паразита Везира Енчев, има и един ден нормален трудов стаж, без да е доносничел, че го изтъпанеха начело в БСПдирадската им партия. Толкова ли съм глупава, или само защото не съм цоцаалистка с шалвари, затова не можах да си вредя, или защото не съм била ДС доносничка, и не съм близала сладоледа, на ничий премиер с чалма, както Импекса и Кучката Йо!!
13
Гинка от Пазарджик: Абе как МАЛОУМНАТА KYPBA на кмета на Симитли се издигна и съсипа цялата ни държава?Има ли още за крадене?! До 11.Когато свалят рогата на КМЕТА, които ТИКВАТА му е качил....Хахахахахахаха....Катюшке, я кажи и нещо за БАДЖАНАЦИТЕ на КМЕТА, за да стане по-весело....Хахахахахаха.
14
Тя му е съпруга. А кой е Heдялко, нека да ви напомня: Дядo му е бил пapтизaнин. Три-четири месеца преди комунистите да вземат властта на 9.09.1944 г. той предава четирима от своята чета. Те са : братята Тодор и Иван Чeнгeлиeви, майка им Kaля и пoeтa Aтaнac Maнчeв. Четиримата са разстреляни на 21.05.1944 година на площада в гр. Aйтoc. Бaщa мy е бил член на БКП цели 28 години. Предал е тази партия през ноември 1990 година. Преди това е написал 167 стихотворения за правилната Априлска линия, за възхвала на БКП, за Съветската армия и т.н. Днес техният внyк и син иска да оправя политика в България, вместо да оправя на магарето кypa, което най му приляга.
15
Става интересно- баджанака радев как ще подкрепи баджанака Свиленски - явно ли - както досега са го правили или задкулисно, както казва настоящия като в паралелната държава ? как ще се справят с рогата си, връчени им от Деса екскурзиантката ? Много рога има за сваляне, кой ще е пръв?
16
Heдялко отново ви търкаля. Дядo му е мaндpaджия, кoмандиp на чeтa и пpeдатeл. Бaщa му е пoeт, комунист написал 64 стиxoтвopeния в прослава на БKП, цоцал 28 години от БKП и на края предаде тази партия. Самият той е един обикновян пyтьo,кьосе, който има формата на лоена топка, но успешно будалка безмозъчните които му вярват, а те са членовете и симпатизантите на партията на Цветанов ( не на Борисов). Ето как ги овъртоли в последните няколко дни: На 20 март Heдялкo публикува статия в този сайт под заглавие „Време е Борисов да развърти метлата за негодниците край себе си“ в която директно иска Борисов да се освободи от Цветанов. Тъпаците се юрват като говеда един през друг да го поздравяват. На 22 март Heдялкo пише друга статия - „Герб да застане зад Цветанов“. Тук той иска Борисов да остави Цветанов в партията и да го защитават всички като един. Призовава всички в ГЕРБ да застанат с отворени ципове плътно зад Цветанов и да го бранят, докато той се возел в асансьора нагоре – надолу. Тъпанарите които му вярват отново бурно го аплодират. Нacледникът на мaндpaжиятa – пpeдатeл ще продължи да ги бъзика по няколко пъти на ден. От друга страна, прави чест на един друг наследник на кашкавалджиии( от село Хераково) , който успя да обедини с моя помощ , разбира се, всички простаци в държавата в т.ч. и coбственикът на този сайт и да ни управлява повече от 10 години.
17
Да се краде и приватизира е хубаво и благородно, а Държавата е лош стопанин ето чуждото всеки го иска, а публичното всеки вика вземи го ти.
18
Яс найдобре си ги знам баджанаците откак съм женен за Бойко, това е компанията од сдрожение "Сите за Симитли".
19
Само ще ви кажа че реалните престъпници до съд не стигат и ги виждаме ежедневно да морализаторстват защото са си купили свободата от властващите.. И като е ''съден'' на какво е озъден нИдеялко???? Не ли работа на хората да преценяват кандидатите та ти трябва да им казваш???? То и ментората ти има присъда за разлика от тоя дето клюкариш че е ЛЪЖЕЦ ама не му пречи да премиерства....
20
Ако бяхте достатъчно принципни щяхте да споменете за 100 ''фалшиви'' подписа на боко при овладяването на бая апетитни парцели из София.. Замряха ''фалшиментото'' и взетите мангизи за да заприлича София на капалъ черши ама без нещо полезно да си вземеш,,,
21
колко пъти писах че БСП изгуби изборите в деня на конгреса когато нинова си оттегли оставката не харчете пари и не се морете строит мафия няма да допусне друг освен герб до поръчките в софия и големите градове
22
А на тебе червена мършо еленовите ти рога са по рождение щото майкати и женати са редовни клиенти на околовръстното !
23
да очакваш когато такива същества с еленови рога ги готвят от Импексовата крадлива партия за кандидат кмет на София,цялата им комунистическа сган е такава абсолютни боклуци подкрепяни от кух и невеж матрял някои от които пърдят денонощно в сайта
24
Кво стана с предсрочните избори Ка,кога ще бъдат или май забрави за тях.С тези рехави протестчета няма как да стане,ами давай по сценария от 2013 г. тока му е майката
25
Хахаха! И пак хахаха! УмрЕх си от смЕх!!! Рогача ще стане кмет на София когато КУРзанела стане мис вселена! Хахаха!
27
До-2 . А не може ли истенска магарица като жена ти
28
А може ли истински коч с т-ащаци като твоята жена червен дърт пергиш!
29
Аз няма да гласувам за кмет с рога. Като му залепят предизборния плакат, аз лично ще му изрисувам еленските рога с черна боя за да се вижда от далече. "Гошко - рогоношко"!
30
Американски разследващи журналисти са направили филм за мафията в България. Основна роля е отредена на депутата от ДПС, бизнесмен и медиен магнат Делян Пеевски. ”Сенките на София” (Shadows of Sofia
31
НЕ СА ОТКРАДНАТИ А ПРЕМЕСТЕНИ В ПЕНСИОННИЯТ ФОНД ТЪПАКО.
32
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
33
Предлагаме на Нинова да вземе радикално решение и да предложи за кмет на София ......самия ББ например ! А ако той откаже , да се обърне към Жорко Харизанов или Томата Биков. Ще бъде голамо шоу , нали ?
34
Наблюдателите не печелят !Влез в играта !Горещ летен бонус 1000 евро при депозит 10 евро !Регистрирай се !https://bit.ly/2HKWzdH
35
село Белчин Баня ева мамата на столицата!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Бихте ли гласували за партия “Няма такава държава” на Слави Трифонов?
Общо гласували: 11244
архив

Имало съревнование м/у Руската и Американската армия по пиене на водка.
Попитали войниците кой може да изпие една бутилка водка. От двете армии можели около 500 човека. После попитали кой може да изпие две бутилки водка. От двете армии можели по около 100 човека. Когато стигнали до въпроса : ”Кой може да изпие 6 бутилки?”,от двете армии излезнал само по един човек. Когато попитали кой може да изпие 7 бутилки, руснака малко се замислил, но казал, че може, а американеца казал, че не може.
Дошло време да проверят дали руснака наистина може да ги изпие. Той обаче ги помолил да дойде след 10 минути и тогава да проверят. Върнал се след 10 минути и изпил 7 бутилки водка една след друга.Руската армия била много доволна, че е победила в съревнованието. Командира казал на войника:
- Браво на тебе! Само, че къде отиде преди това?
- Пробвах дали мога да ги изпия - отговорил войника.

няма нови новини
Днес: 28
hot
най-четени новини в момента
сега
1877
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Алексей Петров застана зад Марияна Николова (ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии са душата на купона
x