Нинова скандално: Ще видите коя съм, аз ще регистрирам листите

Акценти

Нинова скандално: Ще видите коя съм, аз ще регистрирам листите

353672
на 28.08.2024
Нинова скандално: Ще видите коя съм, аз ще регистрирам листите
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият председател на БСП Корнелия Нинова скандално се опитва да забрави за оставката си и да се върне начело на БСП по втория начин. Нинова се опитва да използва юридически хватки и да блокира регистрацията на листите на партията.

препоръчано

Това става ясно от скандален запис от сбирка с близкия й кръг.

"Така ли, ми като е коя съм, сега ще видите коя съм. На 11 аз ще регистрирам партията и аз ще регистрирам листата.", заканва се Нинова пред присъстващите.

/бел. ред – това е датата за регистриране на партии за участие в предсрочните парламентарни избори според Хронограмата на ЦИК/

Малко по-късно в тирадата става ясно, че бившата председателкта стига дори по-далеч. Тя се опитва да инсталира начело на партията близките си Иван Ченчев и Георги Свиленски. Това е абсолютно противоуставно, тъй като двамата дори не са част от Изпълнителното бюро на партията.

Нинова обаче, която за пореден път се държи все едно БСП й е бащиния, им е направила пълномощно, с което двамата да се опитат да регистрират паралелни листи на БСП. Целта е ясна - да се спре широкото ляво обединение.
То със сигурност ще вдигне резултата на левицата, а Нинова не иска това да се случи, за да не станат очевидно ясни грешките й.

"Даже вчера съм дала на Георги Свиленски и Иван Ченчев пълно пълномощно от мое име да взимат регистрация, да правят регистрация, да правят листи. Аз не искам да се меся в тоя процес.

Аз ще се дръпа, ето дала съм пълномощно на Георги и на Иван Ченчев. Те двамата могат да регистрират всичко. Заверила съм го нотариално. И те поемат тая отговорност.", заявява скандално бившата председателка.

Запознати коментират, че подобно пълномощно е напълно нелегитимно, защото няма как Нинова да прехвърля правата над партията все едно БСП й е собствена фирма. Нинова обаче от години се отнася така с най-старата партия и за това столетницата достигна историческо дъно по време на управлението на Нинова.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК