Вход
София
Времето в София 11 o C

НОВА АТАКА: И Илияна Йотова влезе в риториката на Радев - скочи на правителството

НОВА АТАКА: И Илияна Йотова влезе в риториката на Радев - скочи на правителството

на 27.01.2019
54948
50
НОВА АТАКА: И Илияна Йотова влезе в риториката на Радев - скочи на правителството
Автор: ПИК
27.01.2019
50
54948

Вицепрезидентът Илияна Йотова влезе в нова атака от "Дондуков" 2 по отношение на правителството, като заяви, че отказва да подпира кабинета "Борисов" и да му приглася заедно с държавния глава Румен Радев.

Илияна Йотова се хвърли да брани Радев за нескопосаното му обръщение за ЧНГ

Илияна Йотова се хвърли да брани Радев за нескопосаното му обръщение за ЧНГ

Не чух и не видях нито един световен лидер на направи...

на 04.01.2019

С президента Радев няма да допуснем да бъдем съглашателската институция, която да подпира изпълнителната власт и да й приглася. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по Би Ти Ви. На въпрос как би описала отношенията между президентството и правителството Йотова отговори, че това са две институции, които работят спрямо правомощията си.

„Това, което няма да допуснем и аз, и президента Радев, е да бъдем съглашателската институция, които да подпира изпълнителната власт и да й приглася. Ние казахме на хората преди две години, че ще слушаме това, което казват, и ще се опитаме да коригираме политики“, заяви Йотова.

Попитана дали е съгласна с предложението за обвързването на европейските фондове с върховенството на закона, Йотова посочи, че подкрепя тази идея. „И тук не става въпрос само за злоупотреба с фондове. Става въпрос и за държави, в които не се спазва върховенството на закона и от гледна точка на човешки права – това не трябва да се пропуска. Когато една държава става член на Европейския съюз, тя подписва договор и знае какви са нейните права и нейните задължения. След като една страна вече не си изпълнява задълженията и иска само права, естествено е, че ще се задейства някакъв механизъм“, заяви вицепрезидентът.

Тя обяви, че не е съгласна с част от текстовете, защото според нея по-реалистично трябва да бъде взимана крайната оценка. „Предполага се участие на Европейската комисия, но да не стане така, че утре този механизъм също да бъде част от злоупотребите с върховенството на закона. Моето категорично мнение е, че последните два мандата на Европейската комисия са изключително политизирани. Затова казвам, че трябваше още малко да се доизкусури текстът“, допълни Илияна Йотова.

„Този въпрос пряко кореспондира с други нещо – за мониторинга над България и Румъния. Защото ето го тук двойния стандарт – защо за едни държави ще действа Чл. 7, а пък други ще имат този мониторинг, който загуби всякакъв смисъл след първите две-три години от нашето членство и се превърна в бухалка за вътрешно политическа употреба в зависимост от това кой е на власт“, каза още Йотова.

Според нея е крайно време този мониторинг да се премахне. „Ако България има нарушения пред върховенството на закона, тя трябва да бъде изправена пред същата процедура, както сега е Полша“, заяви Йотова.

Сподели:
Напиши коментар »
(50)
1
Не се впечатлявам от хора, които целуват ръка на кагебиста Гундяев.
2
Сакън ,сакън !!! Не и давайте да скача на тази ,щото ще предизвика разместване на земните пластове и ще последва опустошително земетресение !!! Никакво скачане ,на нея и се разрешават само леки и плавни движения (като падане на колене пред КГБ подполковник) .
3
Скриват Румен Радев . Все по-вече на преден план пускат началника Йотова . Тя е обиграна и бивша журналистка и по-добре ще лъже и маже до изборите . Радев в изолатора . изигра си ролята . Загуби Грипените . Много инциденти с баща му , жена му . няма сурат да се явява до изборите .
4
Какво от това което каза не е истина? Но ПИК е глашатая на Борисов и управлението му.
5
Е и?!?!? Коя беше тая?!?!?!
6
Боко Тиквата от ПИК няма почивен ден! Неумори са!
7
Страхливата калинка Радев ни оправи за 150 дни,голямо,нагушване,роднини,приятели,спонсори,баджанаци, сега пак протяга мазни ръчички да ни дооправи и както обеща :Всички вън от блатото, Аз съм Капитан Жабок, който не го е страх, когато съм под полите на Деса!Само да не ме бият по канчето Нинова и Йотова, както ме би товорищ Патриарх!От Баджанак Слави много ме е страх,а от Бойко се посирам, само като видя снимка дори!Може да съм чиновник,но съм назначен от КГБ,коленичихме с Деса пред Путин!
8
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
9
Това е подигравка със зрителите . Комунист със челце на което две мравки не могат да се разминат , да прави оценка на управляващите . Би Ти Ви , подбирайте си гостите , не се излагайте .
10
10 години садя Тикви. НЯМАМ шанс. Почвам с Червени рози.
11
ИМПИЙЧМЪНТ НЕЗАБАВЕН !!! ГЕРБ -ПОБЕДА-ВИНАГИ!!!
12
Тази е тая която ти и да си скъсаш гъза не можеш да бъдеш защото си ЧЕРВЕЙ !!!
13
наистина Мутрата от Банкя няма алтернатива. Трудно може да се намери по-тъп и по-прост от него не само в България, но и на планетата...
14
Ще се изпълни предсказанието на Ванга: БСП ке умре от жена, чужда! Жена ке е Президент! Нинова е пътник, фурната е нагрята! Не Деса Интелигентната ще е Президент, а Вицето Йотова ще доизкара мандата на Радев! Това е резултата от истериите на Нинова! Мераци вселенски, манталитет махленски.Чудесно селфи са си направили в Париж Деса и Деско Радеви, на колене пред Путин :)))) Наистина семейство Радеви са пигмеи, по-ниско от не високия В.В.Путин! Такава излагация от Радеви е съизмерима с чукането на канчето на Радев от Патриарха на Русия и падането на колене пред същия на Йотова! На нашия Патриарх подадоха ръка при заклеването си, а легнаха пред Руския Патриарх! Такова падение и гъзолизане от Президентската институция е подсъдно! Нищо не е забравено, никуму не е простено, на Кърмит никога!
15
Събраха се вече много кранти, как ще ги изтърпим, за сега не е ясно!
16
НЕОБХОДИМО Е ДА КАЖЕМ ?? ЧЕ ЙОТОВА Е ДЪЩЕРЯ НА УБИТ БАЩА ПОРАДИ ТОВА , ЧЕ Е ЗАГРАБИЛ ЧРЕЗ ВЛАСТ СЪСТОЯНИЕТО НА БЪЛГАРИН. ТЯ Е ОТ ГРАБИТЕЛСКО СЕМЕЙСТВО НА ТРУДЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД .
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
Този глиган Йотова винаги около избори се активира и наглее. Ще понесем и това! Ние преживяхме Тодор Живков и БКП, та тия нещастници Йотова , Нинова, Йончева ли ще ни уплашат!
19
НАЙ-БЕЗМИСЛЕНАТА ПРОФЕСИЯ ИМА В МОМЕНТА И АКЪЛ ДАВА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НАКЪДЕ ДА СЕ НАКЛОНИ. ДА ВЗЕМЕТЕ С КОРНЕЛИЯ ДА СЕ СТЕГНЕТЕ И ДА ПООТСЛАБНЕТЕ МАЛКО,ЧЕ МНОГО СЕ НАПРЯГАМ КАТО ВИ ГЛЕДАМ.
20
А кой иска от тях да подпират Правителството?Да си гледат техните задължения!
21
ТАЯ ЧЕРВЕНА КРАВА ДА КАЖЕ КАКВА РАБОТА СА СВЪРШИЛИ С ФУРАЖКАТА ЗА 2 ГОД.А НЕ САМО ДА ПЛЮВАТ ПО ПРАВИТЕЛСТВОТО.ИНСТИТУЦИЯТА ПРЕЗИДЕНТ Е НАПЪЛНО ИЗЛИШНА.С ТЕЗИ ПАРИ МОГАТ ДА СЕ ВДИГНАТ ПЕНСИИТЕ НА ХОРАТИ.
22
Гнусна, дебела, мазна, комунистическа свиня.
23
...........АЛУУУУ ДОНДУКИ ЦВАИ.....ТУКА ЛОЛА ПОШТА.....А ВИ ПРАИМ КОНЦЕРТ ?......ША ПЕЕМ У ПОДЛЕЗА ШО ШЕИ СА ПЛАШАТ ГРАЖДАНИТЕ !.....ДОЛЕ ШЕ ПЛАШТАТЕ НА ЧАС !......ТРЕА СА РААЗБЕРЕМЕ ЗА НАШТА БЕЗУПАСНОС !.....А НЕ ДОИДИ НЕКОИ НИ ИЗНАСИЛИ !......ДОНДУК РААЗБРА ЛИ ?.......
24
отговор на коментар
Поздравления по-добре не можеше да бъде казано!!
25
Още един "СБЪРКАН" "политик" .Нищожество! "Харно" си стоеше , мълчеше и нищо не вършеше , точно като "президентчето " Е за това тая измет трябва да е вън от "чадъра" Боклуциииии ?
26
Това последното го препоръчай на Лилето и вашия Флинстоун който вече не се побира в кадър !!!
27
Това е най-меъсната, подла и отвратителна президентска двойка която България е имала. Затова на следващите избори те ще имат двойка.
28
..............ИОТОВНА Е 200 КИЛА ПУДКА БЕ !......КОТУ РЕПУРТЕРКА БЕШИ 60 !......ГОЛЛА !......
29
Та президентството е точно в тази роля - съглашателска! Само че в подпиране на БСП! Пълно съглашателство! А в конституцията май пише друго - президентът олицетворява единството на нацията.. А единство не се постига в съглашателство с БСП!
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
......ТУК.ЕДИНОЧОК ТРОЛ....!......ОДИН ГЕРБЕЛЯК МНОГУНИКОВВ.....!......КАТЮШУ.......ДЕДА ШИШАРКА.......АНДРОМЕДУ......SPS.......ОДИН ТРОЛ ГЕРБЕЛЯК...!......ИБАН......ИБАННННН.....!.....
32
дебела свинчуга, коя беше?
33
отговор на коментар
Ами беше соло таша-а на Грипена
34
кой е поискал от тази трътла да го подпира? Може ли малко по-подробно? Борисов ли, министри ли? Да си подпора стола докатот не се е счупил- в буквален и я преносен смисъл!
35
ГОРДИТЕ ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ ЛЯГАТ САМО НА ПОП КИРО ОТ КГБ И ПРЕД НИКОЙ ДРУГ!
36
...наглост преминава в двбилност! Никой не ви иска "съглашателството ",както и никой не ви иска крайната опозицозност ! Не може на всичко сътворено от Правителството да сте " контра", а пък към Позитано да сте ".сервилни" граничещо с раболепие! И тази съвсем не е толкова тъпа , чеда не се усеща! Виж Фатмака е друго нещо!
37
"Вашата акредитация за отразяване на събития на президентската институция е отнета заради поведение, несъвместимо с журналистическата етика" БРАВО!!!! СИЛЕН ШУТ В ЗАДНИКА...!!!!
38
Хората в България искат много малко от президентството, Радев да даде знак и толкова. Защо се напъвате да хабите нерви ? Радев и Йотова няма да вземат пряко участие в почистването на страната от мутри и шайкаджии. Радев има прави и той ще назначи служебно правителство начело с Богомил Бонев. Най вероятно в краткият мандат на това правителство да се направи чистка и по къщите на мутрите. Друго нищо няма да се случи, освен чак тогава да потръгне някак си живота. Лично на мен няма да ми е приятно да гледам как товарят и разтоварват във и от камионетки Лоената топка от Банкя. Но какво да се прави, такъв е живота, краденето също е до време. Вероятно ве сте узнали от читавите медии, че вчера протест имаше в Благоевград, днес във Видин. Само лошото време удържа хората да направят това , което по горе написах. Зная, че тези към които отправям коментарът си няма да харесат написаното. Съжалявам, но друго не мога да им предложа , освен да ходят и да нaeбaт майките си в гъзовете. И да не забравят мъдете си отвън, а да го вкарват заедно с тях. Приятно да им е eбaнeтo.
39
Мис Пиги, понеже се чуди какво да прави по цял ден, що не се хване, да кърпи зелените чорапи на Льотчика?
40
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
41
Лошо Седларов, лошо.Много лошо.Усещам как ГЕНЕРАЛ РАДЕВ ЩЕ НИ ГО НАБИЕ ДО Т@Ш@ЦИТЕ......СИГУРЕН СЪМ....Това е затишие пред буря.
42
Това дебело кроки беше добре да си гледа вицепрезидентското и да не се забърква със сем. РАДЕВИ. Само ще си навлече всенародната омраза
43
Хайде холан , намери се кой да ръси мозък ;) Нищонеправещата отвори уста и повърна два тона помия ;) въпрос на време беше де , само се чудя що никой не ги пита и нея и зеления кух чорап какво свършиха досега за България ? Едно нещо да кажат ? Освен че разделят българите и сеят анархия навред !
44
Каква наглост.Другарката Йотова се активира и назидателно ни размаха пръст че няма да допусне нито тя нито Радев да подпират правителството.На въпросната нищоправеща искам да кажа че единственото нещо което са свършили за 2 години на постовете си е да плюят кабинета да всяват хаос и анархия и да разделят народа.Нека Йотова посочи един президент който си е позволил да каже че народа му е блато и незабравимото послание /помия/за ЧНГ.Този народ който му осигурява султански начин на живот не заслужава това.Ако имате малко морал се извинете и не плюйте.
45
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
46
Долу комунягите !
47
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
48
Другарко Йотова защо не коментирате пералнята машина Йончева.Въпросната боркиня срещу корупцията с изцъкления поглед трябва да докаже с документи невиността си/за която претендира/в съда а не по телевизионните студия и на конгреса където я аплодираха станали на крака.Ужас.Ще води и листата на БСП за да се спаси от съд.Срам и позор.
49
А тази другарка, която беше евродепутатка да себеше научила каква прическа да си направи а не да си развява гривата като фолк певица без никакъв стил за поста, възрастта и фигурата си.
50
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 13842
архив

Някакви получили покана за симфоничен концерт. Малко позакъсняли, настанили се на местата си и попитали съседа: - Какво свирят в момента? - Девета симфония от Бетовен. - Бре, значи доста сме позакъснели! Цели осем симфонии сме пропуснали!

няма нови новини
Днес: 154
hot
най-четени новини в момента
сега
3389
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Представляващият ВСС Боян Магдалинчев: Не съм чувал за предложенията кой да оглави КПКОНПИ
x
ВАЖНО: Астролог попари мераците на 13 ноември - никакъв секс тази сряда!
x