НОВА БОМБА В ПИК: Бойко Рашков в схема със съдия-изпълнителка! Заграбени са 2 къщи с декар двор за 189 000 лв. срещу 44 000 лв. Семейство стопани остава на улицата...(ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ИВА НИКОЛОВА ПЛЮС ДОКУМЕНТИ)

ЧАС ПИК

НОВА БОМБА В ПИК: Бойко Рашков в схема със съдия-изпълнителка! Заграбени са 2 къщи с декар двор за 189 000 лв. срещу 44 000 лв. Семейство стопани остава на улицата...(ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ИВА НИКОЛОВА ПЛЮС ДОКУМЕНТИ)

674982
на 25.06.2021
НОВА БОМБА В ПИК: Бойко Рашков в схема със съдия-изпълнителка! Заграбени са 2 къщи с декар двор за 189 000 лв. срещу 44 000 лв. Семейство стопани остава на улицата...(ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ИВА НИКОЛОВА ПЛЮС ДОКУМЕНТИ)
Автор:   ПИК

Що ще роденият в гоцеделчевското село Огняново днешен служебен министър на вътрешните работи и силов вицепремиер на Румен Радев - Бойко Рашков, в средногорското село Антон?

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

С притежание на огромен имот от 1 декар двор, в който има 2 къщи, а вече и басейн?

Селото не е забележително с нищо друго, освен с яркото си комунистическо минало, както подсказва и името му, и с това, че се намера между Пирдоп и Копривщица. А вече и заради това, че там Бойко Рашков купува имот от 1242 квадратни метра разгърната площ на ул. "Европа" 30 с две постройки и пазарна оценка 189 000 лева само за...44 000 лева! 

По сделката прилагаме документи.

Събитията се развиват през май 2010 г. с изключителното съдействие на държавния съдебен изпълнител Галина Иванова Шинова. И започват съвсем по партизански - с превземането на мандра.

Въпросната Галина Шинова е бивша снаха в с. Антон и затова местните жители са подробно запознати с биографията й и с начина, по който къщата, мандрата и двора на семейство Цончеви стават собственост на Бойко Рашков.

А селските стопани Цончеви, отглеждали в онзи момент над 450 овце, 30 крави и около 120 свине, обработвали около 1 тон мляко дневно и зареждали с млечни продукти включително и елитни столични заведения, са изхвърлени от собствеността си и лишени и от нея, и от бизнеса си. Те са изграждали тухла по тухла и къщата си, и мандрата си, над която имали магазин, от 1968 г. насам, както и стопанството си.

По времето, в което собствениците задлъжняват към банката, от която са получили ипотечен кредит и са изплатили повече от половината, опитват да ипотекират друг имот, за да покрият първия, като включително имат одобрена субсидия от ДФ "Земеделие",Бойко Рашков е зам.-министър на правосъдието в правителството на тройната коалиция, начело със Сергей Станишев. Годината е 2009 г.

Галина Шинова пък става държавен съдебен изпълнител в Пирдоп именно през 2009 г. след конкурс, на който се явяват 3 жени. Печели го претенденката от Враца, а Шинова е втора. Пътищата и начините, по които победителката се отказва, а мястото заема втората в класацията, са публично неизвестни. Може би за тази рокада е надделял смесеният й ромско-турски произход. А местните намекват и за намеса на Бойко Рашков точно по тази линия.

Преди това обучението на Шинова като юрист е свързано със серия неблагополучия. Хората в Антон разказват, че те са били преодолени с енергичното съдействие именно на Бойко Рашков като преподавател в юридически факултет, откогато датират и топлите отношения между него и Галина Шинова. А в нейните уста той не е никой друг освен "Боби".

Шинова започва да обявява търгове за имота в с. Антон, докато сваля цената от 189 000 лева на 44 000. А единственият, който се явява на този търг, сменил собствеността на двора, къщата и мандрата, е Бойко Рашков. На семейство Цончеви не им е позволено да присъстват на търга, въпреки че и те искат да запазят имота си.

На търга е разпродадено оборудването на мандрата. Шинова прави опит да продаде по същия начин и трактора, с който обработват земеделски земи, но не успява. А на самите Цончеви са им дадени 3 дни да опразнят помещенията.

Разбира се, за живелите и работили 42 години в този имот хора това е невъзможно. Което не пречи на Шинова да запечата входната врата и да назначи пазачи, на които плащат вече бившите собственици, макар Рашков да е влязъл във владение на имота.

Въпреки че впоследствие се оказва, че семейството е наддало 5000 лева при погасяване на задълженията си към банката и тя пише официално писмо, а те да подават молба за въстановяване на сумата, получават мълчаливия отказ от Шинова и тя не им връща парите.

На хората в с. Антон им прави впечатление, че по това време Бойко Рашков и Галина Шинова карат еднакви джипове с пернишка регистрация.

А впоследствие се изясняват и още твърде подозрителни факти. Кредитът от 44 000 лева за закупуването на имота в с. Антон е теглен именно от Галина Шинова. Преди това същата година тя успява да върне заем от банка в размер на 100 000 лева само за 12 месеца. В акта за продажбата на имота в с. Антон е записано, че Бойко Рашков го е купил от Виолета Цончева. Но той всъщност е купен от държавния съдебен изпълнител Галина Шинова.

В брачния договор, който сключва с жена си, а ПИК ексклузивно публикува вчера, е посочено, че Рашков взима след брака всички имоти в Антон. Впечатление прави, че има значителна разлика в документацията от момента на сделката през 2010 г. и тези от 2019 г., когато Рашкови делят имотите си. В първия, при публичния търг, голямата фамилна къща е описана като 0 кв. м., което е странно. След това изведнъж тя става 125 кв.м. Според експерти по недвижими имоти това е свалило значително цената при търга.

Спечелените 44 000 лева от продадения ипотекиран имот не могат да се съизмерят с пазарната му стойност от 189 000 лева.

За следващите 10 години след тази сделка Галина Шинова, работейки на държавна работа в Районния съд в Пирдоп, успява да се сдобие с дворно място в Златица, апартамент в Пирдоп, апартамент в София и къща и двор в с. Антон.

Бойко Рашков пък е забелязван от местните хора в селото до предполагаема затворничка в колата си, която разпознават, когато тя слиза да си пазарува, като жената, която работи в новата му собственост. Според тях в негово отсъствие имотът му там се охранява от затворници, както твърдят наблюдателните обитатели на Антон.

Сградите са подложени на доста скъп ремонт. От мандрата и магазина в нея не е останала и следа и сега това е скъпарска къща с мощен цокъл и облицовано с дърво подпокривно пространство. А в двора на вече бившите селски стопани сега е изграден и басейн, както видя ПИК.

Сделката по продажбата на ипотекирания имот на ул. "Европа" 30 в с. Антон е повече от подозрителна и макар оттогава да са изтекли 10 години, е наложително истината за начина, по който го е придобил днешният служебен вътрешен министър и силов вицепремиер Бойко Рашков, да излезе наяве.

Още повече, че периодът, в който това е станало - между 2009 и 2010 г., съвпада с неговото разследване на обвинения към бившия премиер Бойко Борисов от последните дни. А може би тъкмо това съвпадение е стимулът на Рашков да е толкова настървен спрямо макар и недоказани събития, свързани с други хора, от онова време.

Документът, описващ сделката, сочи, че на публичния търг купувачът е бил Бойко Рашков, който е платил за изграденото през целия живот на семейството 44 135 лв. - мандрата им, къщата им и двора от над 1 декар, където после си построява басейн...

В брачния договор, който сключва с жена си, е посочено, че Рашков взима след брака всички имоти в Антон. Впечатление прави, че има значителна разлика в документацията от момента на сделката през 2010 г. и тези от 2019 г., когато Рашкови делят имотите си. В първи, при публичния търг, голямата фамилна къща е описана като 0 кв. м., което е странно. След това изведнъж тя става 125 кв.м. Според експерти по недвижими имоти това е свалило значително цената при търга:

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 117
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК