Нова Зеландия почете жертвите на изригването на вулкана на остров Уайт

Азия

Нова Зеландия почете жертвите на изригването на вулкана на остров Уайт

2163
на 16.12.2019
Нова Зеландия почете жертвите на изригването на вулкана на остров Уайт
Автор:   ПИК

Новозеландци в цялата страна запазиха минута мълчание в памет на жертвите от изригването на вулкана на остров Уайт миналата седмица, съобщи Ройтерс.

препоръчано

Официалният брой на жертвите от неочакваното изригване миналия понеделник е 17. Двама души, телата на които се смята, че са във водите около острова, все още се водят изчезнали.

26 души остават в болници в Нова Зеландия и Австралия, като мнозина от тях са в критично състояние с тежки изгаряния, предава БТА.

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн и членовете на кабинета й почетоха жертвите пред сградата на парламента в столицата Уелингтън. "Тези, които загинаха, вече са свързани завинаги с Нова Зеландия", заяви тя.

Спасителните екипи, които изнесоха шест тела от острова в петък, засега нямат успех в откриването на последните две въпреки издирванията през уикенда. В понеделник се очаква нов оглед от въздуха, който да помогне на водолазите да направят план за по-нататъшното подводно издирване. "Ще продължим операцията, докато има шанс да открием тези тела", каза пред новозеланското радио комисарят на полицията Майк Буш.

Сподели:
Бомба x
НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо НОВАТА ЛЯТНА ТЕНДЕНЦИЯ: Коса в ледено синьо
ПИК TV x
СКАНДАЛ В ПИК TV! Свидетелят на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО) СКАНДАЛ В ПИК TV! "Свидетелят" на Манолова неадекватен - Ива Николова му подари тест за наркотици, той не го направи! Заплаши депутати от ГЕРБ: Ще видите какво ще стане с вас (НА ЖИВО)
ново
Днес: 246
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това