Нова индустриална зона изниква в Димитровград

Региони

Нова индустриална зона изниква в Димитровград

14654
на 23.01.2019
Нова индустриална зона изниква в Димитровград
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Четири фирми инвестират в терени, върху които ще изграждат нови производства. Те се намират на привлекателно място в района на Източна индустриална зона. Така се слага началото на нова индустриална зона на територията на Димитровград.

препоръчано

Терените се простират на площ от около 110 декара и са в регулация, с изградена инфраструктура - достъп до електричество, канализация, транспорт, възможност за газифициране и т.н. Освен създадените условия за развитие на бизнес, е улеснена и процедурата за издаване на строителни разрешителни. Четирите фирми са инвестирали в имоти с обща площ от над 50 декара. По предварителни данни само те да разкрият над 350 работни места. Предвижда се производствени помещения там да изградят фирми от хранително-вкусовата и преработващата промишленост. Те са получили разрешителни за строеж, за период от около 2 месеца, и скоро ще започнат строителните дейности. В близост до терените се намират и заведения за обществено хранене, което придава завършен вид на цялостната картина или т.нар. „индустриална зона“. Мястото има всички условия, за да отговори на инвеститорския интерес, който драстично нараства. Именно поради факта, че на територията на зоната се предлага бърза реализация на инвестиционни проекти, тя има потенциала да привлече чужди капитали. Всъщност запитвания за терените отправят не само фирми от Южен централен район, но и чуждестранни инвеститори.

Мястото е „апетитно“ за бизнеса не само заради наличието на изградена инфраструктура. Напомняме Ви, че оформящата се индустриална зона е в близост до Европейски коридор 9, свързващ региона с Гърция и Турция, като разстоянието до Истанбул е 300 км, а до Одрин – 100 км. Зоната се намира на 80 км от ГКПП Капитан Андреево, съобщава "Марица".

Така се дават пример как с желание и малко усилия, може да се даде тласък на развитието на икономиката в дадена регион. Подходящи терени, малко инвестиции с цел улесняване на процедурата за потенциалните купувачи и достъпни цени на земята превръщат една идея в реалност. Това е и идеална възможност за развитие на бизнеса или за нови инвестиции в общината, създаването на работни места и предпоставка за увеличаване доходите на населението – приложена на практика една концепция за развитие част от Южен централен район.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за 7 септември - денят е напрегнат за Девите, а за Стрелците - емоционален САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за 7 септември - денят е напрегнат за Девите, а за Стрелците - емоционален
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК TV! Нова гавра застигна Лена и любимия й Киро (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК TV! Нова гавра застигна Лена и любимия й Киро (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК