НОВА НАХОДКА: Глава на статуя откриха в Хераклея Синтика (ВИДЕО)

Региони

НОВА НАХОДКА: Глава на статуя откриха в Хераклея Синтика (ВИДЕО)

18259
преди 5 часа
НОВА НАХОДКА: Глава на статуя откриха в Хераклея Синтика (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Глава на статуя е открита при разкопките в Големия канал на Хераклея Синтика. Археолозите от екипа на проф. Вагалински все още работят за цялостното разкриване на мраморния артефакт, така че не може веднага да се каже дали това е главата на втората статуя, съобщиха от Archaeologia Bulgarica.

препоръчано

Ако се окаже така, тепърва ще се мисли и защо е била заровена в другия край на канала, вместо да бъде сложена до торса на скулптурата.

По-рано днес археолозите започнаха да разкриват сграда с подова мозайка в Хераклея Синтика, предава БНТ.

"За пръв път, откакто проучваме града, се натъкваме на мозаечен под. Не е жилище, а обществена римска сграда, разположена в североизточния ъгъл на форума. Възможно е да се окаже храм. Наблизо миналата година открихме голяма оброчна плочка на Тракийския конник. Но още е рано да твърдим със сигурност какво е било предназначението на сградата", коментира ръководителят на екипа проф. д-р Людмил Вагалински.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 79
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК