НОВА СГЛОБКА?! Томислав Дончев заплете страшна интрига: Важното е да има мнозинство - ППДБ са естествени партньори

Епицентър

НОВА СГЛОБКА?! Томислав Дончев заплете страшна интрига: Важното е да има мнозинство - ППДБ са естествени партньори

146571
преди 4 часа
НОВА СГЛОБКА?! Томислав Дончев заплете страшна интрига: Важното е да има мнозинство - ППДБ са естествени партньори
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Вероятно се готви нова сглобка. Това поне станаясно от думите на Томислав Дончев от ГЕРБ в студиото на Нова телевизия. Той дори изрази убеденост, че правителство ще има.

препоръчано

ППДБ са естествени партньори, каза той. И допълни, че ако двете формации не успеят да формират следващо управление, то те ще трябва да потърсят друг политически субект, който да помогне това да се случи.

"Важното е да има мнозинство - една, две или три партии, които са споделили отговорност“, посочи Томислав Дончев.

“Не си представям коалиция с което и да е от двете ДПС-та“, обясни Дончев. Според него, ако това се случи, то в обществото щяло да настане още по-голямо разделение. Какво точно обаче ще е това разделение, той не уточни.

“Политическите сили си имат лидери, явяват се на избори, получават подкрепа. Равноотдалечен е този, който страшно далече, това е поне според геометрията“, продължи Дончев.

Народното събрание не избира главен прокурор, припомни той на водещите. Томислав Дончев посочи, че има два варианта при избора на нов главен прокурор - едната, че ще се говори, че политиците се месили в избора, а другата, че ако този ВСС все пак избере нов обвинител №1, то той ще е под постоянно съмнение и ще е на прицел.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... (НА ЖИВО) САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... (НА ЖИВО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК