НОВА СМЪРТ В МОРЕТО: 23 килограма пластмаса убиха бременен женски кит (СНИМКИ)

СВЕТЪТ ДНЕС

НОВА СМЪРТ В МОРЕТО: 23 килограма пластмаса убиха бременен женски кит (СНИМКИ)

18517
на 03.04.2019
НОВА СМЪРТ В МОРЕТО: 23 килограма пластмаса убиха бременен женски кит (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Трупът на кит изхвърли морето край бреговете на Порто Черво, Сардиния. 8-метровият кит е женски, а в утробата му е открит и плод. 

препоръчано

Морският бозайник е починал следствие на натрупването на пластмасови отпадъци в стомаха си. В него са били открити близо 23 кг. пластмаси - торби за боклук , риболовни мрежи, пластмасови опаковки, найлонови торбички... 

Почти идентични случаи бе регистриран в средата на март във Филипините. Там морето също изхвърли мъртъв кит, в чийто стомах отпадъците и пластмасите бяха 40 кг.

Местният Природонаучен музей, чиито работници са намерифа животното, обяви, че сред съдържанието в стомаха е имало 16 пакета ориз и много пазарски чанти.

За съжаление, това не са единствените случаи. През ноември миналата година в Индонезия бе открит кит, погълнал повече от 1000 парчета пластмаса, през март морето в Тайланд изхвърли мъртъв бозайник с 80 пластмасови торбички в стомаха...

Сподели:
Бомба x
Три признака, че сте във връзка с грешния човек Три признака, че сте във връзка с грешния човек
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Обвинената за получаването на колосален подкуп Десислава Иванчева отново се изправи пред съда - не уважиха искането й (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това