НОВА СХЕМА: Измамници ни мамят с 14 лв. такса куриер

Крими

НОВА СХЕМА: Измамници ни мамят с 14 лв. такса куриер

29975
на 15.01.2024
НОВА СХЕМА: Измамници ни мамят с 14 лв. такса куриер
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Поредно подвеждащо съобщение, с което се злоупотребява с името на голяма българска куриерска компания, са получили потребители в електронната си поща, предупреждават от фирмата на официалния си сайт. В съобщението е намесено името и на “Български пощи“.

препоръчано

Измамниците твърдят, че клиентът е получил пратка в регионалната дистрибуторска агенция на куриерската компания. След това искат да потвърди плащането на разходите за доставка до дома - 13,90 лева, като щракне върху определен бутон.

“Не извършваме услуги с предварително плащане онлайн и служители на компанията не са изпращали електронни съобщения със съдържание по темата. Всички плащания на територията на България, различни от плащания в брой при използване на конкретна услуга, се извършват само по банкова сметка. Не се приемат авансови плащания за единични пратки“, предупреждават клиентите си от куриерската компания.

Оттам напомнят още кой е официалният им уебсайт и съветват клиентите да внимават за фалшиви домейни, да не натискат бутони и да не отварят линкове или прикачени файлове, които могат да съдържат зловредни файлове.

Това е поредният случай измамници да се опитват да злоупотребяват с името на компанията, припомня "Телеглаф“. Предишният подобен случай е от преди месец. Тогава потребители бяха получили съобщение, с което ги призовават да платят онлайн някаква пратка, като попълнят данните от кредитната си карта.

Дни преди това пък имаше случаи измамници да искат плащане на митнически такси по пратки. И при двата случая се иска плащане на суми от около 13-14 лева.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 75
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК