Нова схема! Хотелиери си крадат туристи с паяк

Региони

Нова схема! Хотелиери си крадат туристи с паяк

7513
на 06.07.2016
Нова схема! Хотелиери си крадат туристи с паяк
Автор:   ПИК

Оплакват се, че пращат машината само за техните гости

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Паякът, който вдига неправилно паркирани коли, е впрегнат в битката за туристи по морските курорти в разгара на летния сезон. Оплакване за това е стигнало дори до националния омбудсман Мая Манолова, пише "Монитор".

препоръчано

Наред с жалбите от самите граждани, че масово им прибират колите и след това ги цакат с 60 лв. такса, собственици на хотели в Златни пясъци се оплаквали, че наказателната акция всъщност се правела избирателно за гостите само на някои от тях.

А паякът работел ударно –още докато се чекира туристът на рецепцията и возилото му се прибирало. „Аз не мога да вляза в контекста на тази междуфирмена разправия, не ми е и работа“, обясни Манолова. По думите й тя можела да се намеси доколкото става въпрос за защита на интересите на гражданите, но не и да регулира взаимоотношения в бизнеса.

За да защити туристите обаче, омбудсманът подготвя в момента препоръка до Народното събрание за изготвяне на законодателна промяна, с която да се разпише, че вдигането на неправилно паркирани автомобили ще се извършва задължително в присъствието и на полицаи. „За да е ясно, че има все пак представител на държавата, на силовото министерство, който да следи цялата тази дейност да се извършва законосъобразно и с едни и същи правила по отношение на всички“, аргументира се Манолова. Тя побърза да подчертае, че предвижда тази мярка да важи само за курортите от национално значение.

Омбудсманът отчете, че в началото на туристическия сезон паякът се оказал най-оборотното предприятие. И напомни, че според хората на място той работел със завидна скорост, като на всеки 5 минути вдигал по 2 коли.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК