Новият зам.-главен прокурор контра на Сарафов: Не стои на дневен ред оттеглянето на имунитетите 

Акценти

Новият зам.-главен прокурор контра на Сарафов: Не стои на дневен ред оттеглянето на имунитетите 

60421
на 22.06.2023
Новият зам.-главен прокурор контра на Сарафов: Не стои на дневен ред оттеглянето на имунитетите 
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Прокуратурата няма да оттегля засега поисканите от бившия обвинител №1 Иван Гешев. 

препоръчано

Поне това заяви новият заместник-главен прокурор в екипа на временно изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов, Мария Павлова, пред bTV. Самият Сарафов непосредствено след избора си заяви точно обратното - ще че ревизира исканите имунитети на Бойко Борисов, Кирил Петков, Даниел Александров и Димитър Аврамов.

"В момента в прокуратурата не стои на дневен ред оттеглянето на исканите депутатски имунитети. Народното събрание създаде нарочна комисия, като определи и кратки срокове за работата си", коментира Павлова.

По думите ѝ всички, на които са поискани имунитетите ще бъдат третирани по един и същи начин. В днешния ден ще излезе заповед, с която ще се сформира работна група в прокуратурата и тя уточнява критериите, по които ще се проверяват определени категории дела. Част от делата, по които се искат имунитетите, ще попаднат в обхвата на проверката на делата. Проверката ще обективна, поясни Павлова.

Според нея оставените дела на трупчета обслужват определени лични интереси. Ако има данни за извършени престъпления, ще бъдат приключени в установените срокове. "По всички дела ще се работи с приоритет, срочно и ритмично - няма важни, по-важни или по-малко важни дела", каза Павлова.

Тя обаче избегна въпроса дали "Барселонагейт" е дело на трупче. Мария Павлова добави, че всякакви реформи в съдебната система са изцяло в ръцете на депутатите в Народното събрание. Actualno.com

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО) ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК