Новият здравен министър – втори Мангъров, критик на COVID мерките

Акценти

Новият здравен министър – втори Мангъров, критик на COVID мерките

49763
на 11.05.2021
Новият здравен министър – втори Мангъров, критик на COVID мерките
Автор:   ПИК

Назначеният днес служебен министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров е един от отявлените критици на мерките срещу коронавируса и управлението на пандемията у нас. Позицията му по темата с вируса не се е променяла от повече от година и с изказванията си той неведнъж е критикувал и действията на Националния оперативен щаб. Това поставя под сериозен въпрос бъдещите действия на НОЩ и въобще дали е възможно те да работят с новия си началник, макар и за кратко, съобщава "Флагман".

препоръчано

Убежденията на д-р Кацаров съвпадат почти нацяло с тези на превърналия се в лице на анти-ковид мерките доц. Атанас Мангъров, заради което мнозина вече го оприличиха именно на инфекциониста.

Новият здравен министър е на мнение, че колективният имунитет, постигнат чрез преболедуване, щял да се постигне до лятото и да изпревари масовата имунизация, а освен това защитата била много по-добра. 

Малко преди началото на третата вълна той обяви, че тогавашните решения на Щаба да разхлабят мерките не са ръководени от здравна експертиза, а от политически съображения и аргументи в предизборната обстановка.  Като критик на мерките като цяло, д-р Кацаров не  веднъж е разкривал, че SARS-CoV-2 не се отличава нито с извънредна вирулентност, нито с висока смъртност. Нещо повече – той сравнява сегашната пандемия с грип.

И така следва логичният въпрос: Ще премахне ли служебният министър всички или повечето ограничителни мерки, включително задължителното носене на маски и какъв ефект ще има едно такова потенциално решение в дългосрочен план?

Съдейки по убежденията на д-р Стойчо Кацаров, е резонно поне да има съмнения за това.  Фигурата му на този пост обаче със сигурност ще е спорна, защото не е малка частта от населението на България, която споделя неговите виждания за пандемията.

Сподели:
Бомба x
Знаци, че вашата душа е стара Знаци, че вашата душа е стара
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов пред младежите от ГЕРБ: Торбите заминават към Радев. Там са назначенията (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 134
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това