ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Нов вид закуска, в унисон със сезона на листопада, се появи в пловдивска баничарница. В павилион за тестени изделия в Кючук Париж майсторите пуснаха „руло с шуМка“. Не че в хлебния артикул е завита шума от окапалите от дърветата листа. Най-вероятно става въпрос за неграмотен продавач, който не знае как се пише думичката „шунка“, съобщава "Марица".
Кадърът с „шумящата“ вкусотия плъзна в социалните мрежи и предизвика куп остроумни коментари сред потребителите.
„Какво ли шумка вътре, че са я кръстили така тази закуска?“, пита един.
Друг му отговаря, че това е търговски трик и продавачите се надяват така да зашумулкат повече пари в касата им.
Трети се кодоши, че тази закуска е пусната за сефте на 9 септември и е храна за шумкари.
А четвърти отсича, че няма никаква грешка, защото в последните години евтините колбаси, с които пълнят закуските, наистина имат вкус на шума, вместо на месо.


