Новият предстоятел на Руската църква отслужи Божествена света литургия

Животът днес

Новият предстоятел на Руската църква отслужи Божествена света литургия

8101
на 12.11.2023
Новият предстоятел на Руската църква отслужи Божествена света литургия

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Новият предстоятел на Руската църква "Свети Николай Мирликийски" протойерей Владимир Тишчук отслужи Божествена света литургия, съобщава Нова телевизия.

препоръчано

Десетки бяха миряните, дошли да се помолят в неделната утрин. Храмът се връща към нормалния си богослужебен живот. 

Храмът остана заключен близо 2 месеца, след като от България бяха изгонени трима служители на руския храм. Това се случи след доклад от ДАНС, според който те са работили срещу националната сигурност на страната.

При отварянето на храма в петък присъстваше и посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова. Тя беше тази, която заключи църквата преди 51 дни, а отварянето съвпадна с 10 ноември – денят, в който България отбелязва пътя към демократичното си бъдеще.

След отварянето на храма Митрофанова заяви, че църквата е руска и те имат всички документи за нея. Повод за това стана мнението на българската прокуратура, според която българското правителство може да започне дело за собствеността на храма, на база 4 тома документи.
 
 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на Промяната и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Военен прокурор проговори докъде стигна разследването на катастрофата с Кирил Петков край Аксаково: Лидерът на "Промяната" и Найо Тицин са разпитани, очакват се резултатите от комплексна експертиза (ВИДЕО)
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК