Новият премиер на Турция ще се опита да подобри отношенията с Русия

ЧАС ПИК

Новият премиер на Турция ще се опита да подобри отношенията с Русия

5744
на 25.05.2016
Новият премиер на Турция ще се опита да подобри отношенията с Русия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Новият премиер на Турция Бинали Йълдъръм заяви, че Анкара ще се опита да „нормализира отношенията си с Русия чрез диалог“, пише вестник „Российская газета“, цитиран от Фокус.

препоръчано

Във вторник новият премиер представи пред парламента приоритетите във външната политика на кабинета си. По време на изказването Йълдъръм е признал, че отношенията на Русия и Турция са се влошили значително след катастрофата на руския Су-24 и е изразил намерение да работи за подобряването им.

Освен това премиерът е потвърдил, че Турция и в бъдеще ще се стреми към пълноправно членство в ЕС, въпреки някои разногласия с Брюксел по въпроса за визовата и миграционната политика, както и в областта на човешките права.
Ръководителят на турския кабинет е отбелязал, че ще подкрепи усилията на ООН за разрешаване на кипърската криза, и е изразил намерение да засили сътрудничеството между Анкара и Техеран в областта на търговията, енергетиката, транспорта и туризма.

Премиерът е обещал още да използва „историческата възможност“ за изменение на конституцията, която е създадена през 1980 година след военния преврат и оттогава не е била променяна.
Той е обяснил, че новият основен закон на Турция ще отразява факта, че президентът за първи път е бил избран от народа, а не от парламента.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 33
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК