Вход
София
Времето в София 13 o C

Новият устройствен план на Пловдив запазва Бетонния мост

Новият устройствен план на Пловдив запазва Бетонния мост

на 26.09.2020
10084
0
Новият устройствен план на Пловдив запазва Бетонния мост
Автор: ПИК
26.09.2020
0
10084

Проектът на  изменение на  Общия  устройствен план (ОУП) на Пловдив и докладът за екологична оценка най-после са оповестени на сайта  на общината.

КРАЙ: Бутат Бетонния мост в Пловдив - отиващият си кмет Иван Тотев категоричен

КРАЙ: Бутат Бетонния мост в Пловдив - отиващият си кмет Иван Тотев категоричен

Бетонният мост ще бъде съборен. Това категорично обяви...

на 07.10.2019

Всеки, който проявява интерес как ще се развива градът в следващите 25 години и къде ще се строи в неговия район или квартал, може да се запознае предварително, в рамките на почти един месец до 21 октомври включително както онлайн, така и на място на 12-ия етаж на бившия партиен дом на пл. „Централен” 1 от 14 до 16,30 часа, но само в работните дни. Допълнителна информация ще се дава веднъж седмично, всеки четвъртък в същите часове.

Изменението на ОУП е подготвено от екипа на фирма „Булплан” с ръководител Иван Делчев. Заданието е одобрено още през 2016 г.  и прието с решение на Общинския съвет на 14 септември 2017 г. Към плана е приложен анализ за състоянието на пътната мрежа прогноза за броя на населението и трафика  в града и насоките за развитието на градската инфраструктура.

Откакто през 2007 г. беше приет ОУП, трафикът в Пловдив е нараснал  драстично с над 60 процента, но заложената тогава програма за нови пътни артерии не е изпълнена.

Проектантите считат, че пътната връзка Бетонния мост трябва да се запази и в следващите години, след реконструкцията, независимо от това, че под Централна гара е предвиден подлез.

Сподели:
свързани новини
ПРОЕКТ: Сменят Бетонния мост в Пловдив с нов автомобилен надлез ПРОЕКТ: Сменят Бетонния мост в Пловдив с нов автомобилен надлез
Пътната връзка между район "Южен" и центъра през Бетонния...
на 10.08.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34626
архив

- Какво ми разправяте, че дрехата е чиста вълна! Вижте какво пише на етикета - 100% памук! - А, това е за да лъжем молците.

x
Борисов: Трябва да насочим вниманието си към възрастните и болните! Агресията на противниците ни плаши хората и показва истинските им лица (ВИДЕО)
x
ЗАПЛАХАТА COVID-19: Тези 5 характеристики правят коронавируса опасен
x