Новият шеф на БНР Андон Балтаков с фалшифициран трудов стаж. СЕМ сътвори страшен скандал с избора му, решението пада в съда (ДОКУМЕНТИ)

Политика

Новият шеф на БНР Андон Балтаков с фалшифициран трудов стаж. СЕМ сътвори страшен скандал с избора му, решението пада в съда (ДОКУМЕНТИ)

138123
на 22.01.2020
Новият шеф на БНР Андон Балтаков с фалшифициран трудов стаж. СЕМ сътвори страшен скандал с избора му, решението пада в съда (ДОКУМЕНТИ)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Новият генерален директор на БНР Андон Балтаков, когото СЕМ преди часове обяви като победител в конкурса, се оказа с абсолютно фалшифициран трудов стаж. Според изискванията, той трябва да е работил в радио 5 години. Балтаков обаче е работил в БНР само от януари 1998 г. до април 2000 г., като през февруари и април същата година не е имал трудови отношения с държавното радио.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Това сочи справка от Националната агенция за приходите, засягаща новоизбрания шеф на БНР Андон Балтаков.

От нея става ясно още, че Андон Балтаков дори няма адресна регистрация в София. А при сегашното си пристигане тук от САЩ е живял в къщата на Александър Велев, според информация на ПИК.

Самият той по време на препитването си от СЕМ заяви, че е работил като стажант в БНР. И, че се явява на конкурса, защото е бил "поканен" да се яви, без да обясни кой го е поканил.

Балтаков е бил допуснат до конкурса, без да има никакво правно основание за това от шефката на техническата комисия в СЕМ и представителка на президента Румен Радев - Ивелина Димитрова. Според нейните обяснение на въпрос на ПИК как е възможно да се допусне такъв участник в конкурса и има ли фалшификация на документи за трудовия му стаж Димитрова отговори, че въпросната комисия се състои от двама членове на СЕМ и трима юристи, които проверяват документите.

Те обаче явно ги проверяват "на око", тоест, без да правят справки въ съответните служби като НАП например. След което карат кандидата да се подпише, че документа отговаря на истината. Така Димитрова свали всякаква отговорност от себе си и от СЕМ в случай на фалшификация.

Междувременно още докато 5-те дами четяха безкрайните си експозета, мотивирайки своя избор, политици от различни партии, влезли в контакт с журналисти, вече знаеха, че СЕМ ще избере Балтаков за шеф на БНР.

Изключително евтини вяха и врътките, които членките на СЕМ разиграха, за да покажат демократичност и непредрешеност на избора. На първото гласуване за Балтаков бяха Бетина Жотева и аграрничката Галина Георгиева. Шефката на СЕМ София Владимирова и Розита Еленова се обявиха за досегашния и. д. Антон Митов. А президентската Ивелина Димитрова каза, че стои зад кандидатурата на Митко Димитров, както и преди 6 месеца, но много харесва и концепцията на Андон Балтаков и, ако се стигне до второ гласуване, ще се въздържи.

Тъй като никой не събра нужните 3 гласа (забележете - 3 гласа на три лели, нямащи нищо общо с медиите, за да бъде избран или свален шеф на национална медия!), се стигна до второ гласуване.

И - о, изненада! - само за 1 час Ивелина Димитрова се отказа от "въздържанието" си и подкрепи Андон Балтаков. А София Димитрова изигра бездарно "па дьо дьо" и също за един час се врътна от Антон Митов към Андон Балтаков. И двете обясниха метаморфозите си с необходимостта в БНР да има стабилност. Но не обясниха каква стабилност може да донесе човек, който се е подвизавал там едва 2 жодини преди 9 години и дори не е живял в България през останалото време.

Между другото стана ясно, че и образованието на Андон Балтаков в Йел е доста проблематично като фактология и в момента ПИК проверява това.

И за да престанем да търсим логика там, където я няма, за да не падаме на нивото на елементарността на 5-те СЕМ-каджийки, нека кажем озъбената свирепа истина.

С избора на Андон Балтаков за шеф на БНР разжалваният отвсякъде бивш втори в ГЕРБ Цветан Цветанов овладя държавната медия. София Владимирова е негов личен избор начело на СЕМ като протеже на шоу режисьора Нико Тупарев, който дълги години правеше предизборните кампании на ГЕРБ, докато Цветанов още беше някой там, а тя бе негов кадър. Нейният мъж пък работи в сегашния аналитичен център на Цветанов, който тясно се сближи с протестърските кръгове и дори им изнася лекции като анализатор, а лидерът на ДСБ го гледа и слуша със зяпнали уста - Атанас Атанасов, а не Иван Костов, разбира се.

Бетина Жотева също е креатура на протестърите, влязла в СЕМ от квотата на орезиления президент Росен Плевнелиев, когото дори ГЕРБ отказа да припознае за втори мандат, но въпреки това загуби изборите за държавен глава.

Новопокръстената СЕМ-каджийка и врачанска аграрничка Галина Георгиева е на къса верижка при Жотева, тъй като се намира в небрано лозе, както пролича и на прослушвнето й в парламентарната комисия по култура и медии. Женицата изобщо не знаеше за какво става дума и къде отива.

В същото време шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров обяви, че започва разследване за подарена кола от БНР на СЕМ по времето, когато държавното радио е ръководено от Александър Велев. Както ПИК отдавна разкри, тази кола, както и други държавни благини в Германия е ползвала бившата шефка на надзорния орган Мария Стоянова, а колата е наследила Бетина Жотева.

След като София Владимирова се прави на луда около 10 минути, за да не отговори за колата след избора на Андонов, Жотева сама призна далаверата, но каза, че колата е бракувана, без да обясни защо са взели бракувана кола. 

Депутатите пък още сутринта удължиха срока за работа на Сметната палата в БНР за периода на управлението на Александър Велев, след който държавното радио се озова с дефицит между 4 и 7 милиона лева, пропаднали неизвестно къде.

За сметка на това още вчера в БНР се е появила заповед, издадена неизвестно от кого, за назначаването на нов технически директор - същото лице, което е заемало поста по времето на Александър Велев.

Както ПИК вече съобщи, с кандидатирането на Антон Митов, Андон Балтаков и Александър Велев за сегашния конкурс за щеф на БНР, присъдружните на Цветан Цветанов протестъри разиграха варианта с т.н. "тризначки" от "Биг Брадър", продукт на Нико Тупарев, когато чисто математически няма вариант да спечели който и да било друг, освен една от тях. И сега се очаква другите двама или техните хора да заемат възлови позиции в държавното радио.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ В ПИК TV! Приключиха лидерите на ППДБ с ТОВА ИЗКАЗВАНЕ в парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 98
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК