Нови бисери на езиковия феномен Кирил Петков

АВТОРСКИ НОВИНИ

Нови бисери на езиковия феномен Кирил Петков

360384
на 28.01.2022
Нови бисери на езиковия феномен Кирил Петков

Просто Киро с нови словесни бисери от харвардската езикова школа на заседанието на МС за НАТО вчера:

препоръчано

„Деескалацията е целта, която ние като правителство си ПОСТАВЯМЕ НА НАЙ-ВИСОК ПРИОРИТЕТ.

От друга страна искам да заявя, че вчера свикахме заседанието по сигурност към МС и аз като министър-председател бях информиран от службите, КЪДЕТО ЩЕ БЪДЕТЕ ИНФОРМИРАНИ И ВИЕ...Ескалацията е реална и българското правителство СЛЕДИ НА ЕЖЕЧАСНА БАЗА ВСИЧКИТЕ РАЗВИТИЯ. Мога да ви уверя, че НАШАТА СТРАТЕГИЯ ЗА ПРЪВ ПЪТ ИМА ИДЕЯТА ДА НЕ СМЕ КОНСУМАТОР НА СИГУРНОСТ…

НАШИЯТ ИЗБОР Е ДА ПРИОРИТИЗИРАМЕ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ. ЗА ПРЪВ ПЪТ ТОВА Е ОСНОВНИЯТ ПРИОРИТЕТ. И КОГАТО ТОВА Е ОСНОВНИЯТ ПРИОРИТЕТ, ДЕФИЦИТИТЕ РЕАЛНО ЩЕ СЕ ОТКРОЯТ КЪДЕ СА.

Армията ТРЯБВА ДА ИМА ПЪЛНА БОЕСПОСОБНОСТ В СВОЯТА ОТБРАНА. Като стратегия предлагаме - следим ескалацията…“

А?

Освобождавам всички дефицити на съзнанието си, за да „откроя реално дефицитите“, за които говори Киро Симпълтъна (A simpleton is an idiot — a person without much common sense or intelligence).

Говори като нещо средно между Форест Гъмп и герой от „Криворазбраната цивилизация“ на Добри Войников.

Освобождавам дефицитите, но не ми се получава да вдяна за какво иде реч.

Всъщност той ще деескалира, следейки ескалацията ли? Това ли е нашата стратегия, и то на "ежечасна база"? Времевият темпоритъм случаен акцент ли е или приоритет, който ще "приоритизира"? Възможно ли е в някакъв момент да не следи на ежечасна база, а на ежеминутна, примерно? В зависимост от ескалацията, ако дотогава не я е деескалирал?

"Деескалацията на ескалацията" и "на сигурността консумацията" ми звучи като "на гутуралите палатализацията". Или като “на Кирето куролацията”.

Направо "на баба му хвърчилото".

Много е зле човекът, такава чак щета не помня на върха на държавата. И другарят Гриша Филипов, и другарят Цветан Цветанов по-смислено приказваха, ей…

Сподели:
Бомба x
Защо столетниците слагат скилидка чесън под възглавницата си Защо столетниците слагат скилидка чесън под възглавницата си
ПИК TV x
Виктор Димчев пред ПИК ТV за Асен Василев: Той е същият Кирил Петков! При тях двамата няма значение кой е отпред и кой отзад (ВИДЕО) Виктор Димчев пред ПИК ТV за Асен Василев: Той е същият Кирил Петков! При тях двамата няма значение кой е отпред и кой отзад (ВИДЕО)
ново
Днес: 145
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това