Нови искри между Китай и Тайван

Азия

Нови искри между Китай и Тайван

5331
на 10.10.2021
Нови искри между Китай и Тайван
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Китайският президент Си Цзинпин изрази решимост за мирно "обединение“ с Тайван, като "наля масло в огъня" на обтегнатите отношения между двете страни, съобщава Би Би Си.

препоръчано

Си отбеляза, че историческата задача за завършването на обединението на родината трябва да бъде изпълнена и определено ще бъде изпълнена.

Тайпе реагира на речта на китайския лидер, като изтъкна, че Тайван е суверенна и независима държава, а не част от Китайската народна република и не приема предложението на Пекин за „една държава, две системи“ за управление на острова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 май - възможност за успешна изява за Близнаците, запознанство ще промени из основи живота на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 13 май - възможност за успешна изява за Близнаците, запознанство ще промени из основи живота на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на ПП от Перник: Само да смеят да пускат колажи срещу мен, излизам и започвам да разказвам за тях, и то с карикатури, които лично съм видял (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов скочи на ПП от Перник: Само да смеят да пускат колажи срещу мен, излизам и започвам да разказвам за тях, и то с карикатури, които лично съм видял (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК