Вход
София
Времето в София 11 o C

НОВИ МАНИПУЛАЦИИ: Корнелия Нинова раздала забранителни списъци за членове на НС на БСП по места - делегатите предупредени да не гласуват за тях

НОВИ МАНИПУЛАЦИИ: Корнелия Нинова раздала забранителни списъци за членове на НС на БСП по места - делегатите предупредени да не гласуват за тях

на 30.09.2020
58744
0
НОВИ МАНИПУЛАЦИИ: Корнелия Нинова раздала забранителни списъци за членове на НС на БСП по места - делегатите предупредени да не гласуват за тях
Автор: ПИК
30.09.2020
0
58744

Лидерката на БСП Корнелия Нинова е раздала забранителни списъци за бъдещите членове на Националния съвет по места. Тя е снабдила своите хора по области, участвали в избирането й за председател на 12 септември като нейни привърженици, със списъци на социалисти, за които делегатите на приключилия преди ден 50-и конгрес на партията при никакви обстоятелства не бива да гласуват.

Това съобщиха пред ПИК червени, на които непредпазливо е издадена същата заповед, но те не подкрепят политиката на Нинова.

Това е и причината за странния състав на висшия ръководен орган на партията, от който отпаднаха най-знаковите социалисти, сред които бившия председател на БСП Михаил Миков, който се направи самоотвод от ръководството на конгреса, както и на президента на ПЕС Сергей Станишев. За НС не се класираха и много бивши депутати на столетницата като Ангел Надйенов, Атанас Мерджанов, Димитър Дъбов, Валери Жаблянов, Красимир Янков и дори такава влиятелна и ярка личност като Велислава Дърева.

За сметка на това в челната двайсетица на новия Национален съвет влязоха най-големите, но крайно непопулярни както в редиците на социалистите, така и в обществото червени като Крум Зарков, Георги Свиленски, Георги Гьоков, Атанас Зафиров, включително и осъдения Румен Овчаров. Както и бивши приближени на Сергей Станишев, които се преориентираха към Нинова, какъвто е Кристиан Вигенин. А също така и доскорошният върл враг на Нинова Борислав Гуцанов. Сред тях са и бивши оскандалени министри като Румен Гечев и Асен Гагаузов. Зад името на повечете от тях стоят и съдебни саги. Никой дори не може да си представи как в тази челна кохорта на Нинова са се озовали напълно неизвестни хора като Виктор Годжов и Пенчо Шапков и кои са те.

Тъй и не стана ясно колко гласове е събрал и оттеглилия се от лидерската битка преди нейното провеждане Георги Тодоров, който се оказа номиниран три пъти, но в крайна сметка не попадна в новия Национален съвет на столетницата.

Разкритието за предварително изготвените от Нинова забранителни списъци обаче обяснява среднощните совалки на делегати на конгреса по кулоарите на НДК с листчета и сговорите по кюшетата, докато се провеждаше започналото едва в 23.30 гласуване, чиито изумяващи резултати бяха съобщени едва по обед на другия ден.

"Нинова така беше избрана за председател първия път, така беше избрана за председател сега, така си избра и Национален съвет. Оттук нататък да се сърди на себе си за всичко, което й предстои да изпита, защото с лъжа и манипулации не само в политиката, но и в живота далеч не се стига", обобщиха социалисти пред ПИК.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33966
архив

– Патенце, миличко, обещай ми, че ако умра, няма да се влюбиш и да ми изневериш! – Мише, а ако не умреш…

 

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! СДС крои бъдещето на дясната коалиция с Буруджиева, Антоанета Христова, Огнян Минчев и Антоний Гълъбов (ОБНОВЕНА)
x
Какво означават целувките на мъжете на различните места
x