НОВИ ПОДРОБНОСТИ: Седем българи участвали в клането с Кирчо Руския на Халкидики

Акценти

НОВИ ПОДРОБНОСТИ: Седем българи участвали в клането с Кирчо Руския на Халкидики

244570
на 17.08.2024
НОВИ ПОДРОБНОСТИ: Седем българи участвали в клането с Кирчо Руския на Халкидики
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Не трима, а седем българи са участвали в стрелбата и клането с участието на софийския ъндъграунд бос Кирчо Руския в известен нощен бар в гръцкия курорт Ханиоти. Това съобщиха от Външно министерство.

препоръчано

Както първо ПИК съобщи тази сутрин Руския и охранителите му пребиха брутално собственика на заведението - български гражданин, заради закъсняла поръчка.

Според получената в Генералното консулство на Република България в Солун информация от гръцката полиция, във вечерните часове на 16 август, в нощно заведение в курорта Ханиоти е възникнал конфликт между компания от седем български граждани, собственика и персонала на заведението. Трима са ранени. Две лица са простреляни, едно е с лека телесна повреда, съобщава МВнР. Ранените са настанени в болницата на град Полигирос.

Представителството ни в Солун е оказало съдействие и на роднини на пострадалите лица. Генералното консулство на България в Солун остава в постоянен контакт с гръцките власти и продължава да следи случая.

Според гръцките медии при пристигането си на мястото на инцидента полицията e информирана, че замесените мъже са притежавали ножове и бухалки, както и лютиви спрейове.

Служителите на реда са информирали за случилото се централата и са изчакали пред заведението за помощ от екип на ОПКЕ (гръцка полиция), който се намирал наблизо. След няколко минути от вътрешността на заведението се чули няколко изстрела и посетителите започнали да бягат.

С обвинения за нарушаване на закона за оръжията, бой и причиняване на тежки телесни повреди са петимата арестувани българи на възраст 30, 39, 40, 40 и 45 години, които предизвикали тежкия инцидент снощи в плажен бар в Ханиоти на Халкидики. Според thestival.gr полицаите са открили у арестуваните мъже две бухалки, три лютиви спрея и три ножа.

Петима души, сред които Кирчо Руския и охранителите му са арестувани. Трима от тях са под охрана в болница "Полигирос". Единият е в критично състояние, тъй като е прострелян в гърдите.

Властите издирват тримата охранители, които са били повикани в бара, за да се справят с петимата българи. Единият от тях е идентифициран и се издирва в рамките на процедурата по задържане под стража. 

Гръцките медии публикуваха и разказа на един от служителите на Национален център за спешна помощ, който се е отзовал в плажния бар след стрелбата.

"Около полунощ бях повикан заради сериозна стрелба, в която са участвали няколко души. Точно две минути по-късно пристигнах на мястото на инцидента и директно се фокусирах върху мъжа, получил куршум в гръдната кост. След като се свързах с линейката, поисках конкретни инструкции за справяне със ситуацията, защото за пръв път присъствам на стрелба. Наложи се да извикам и втора линейка, защото имаше още двама ранени. Единият беше с множество рани по главата от удари с юмруци. Имаше и намушкат с нож", разказва той. 

ВИЖТЕ КАК ЗАПОЧВА СКАНДАЛЪТ И ЕКСКЛУЗИВНИ ВИДЕО КАДРИ ОТ КЪРВАВИЯ ПОБОЙ!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК