НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА УЙДУРМАТА: „Почтените“ напъват за кабинет до Коледа - ето в какъв формат ще се договарят за министерските кресла

Епицентър

НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА УЙДУРМАТА: „Почтените“ напъват за кабинет до Коледа - ето в какъв формат ще се договарят за министерските кресла

95343
на 29.11.2021
НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА УЙДУРМАТА: „Почтените“ напъват за кабинет до Коледа - ето в какъв формат ще се договарят за министерските кресла
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

„Продължаваме промяната” напъват за бързо сформиране на кабинет. „До Коледа трябва да има правителство”, обяви толерираната от Кирил Петков адвокатка Лена Бориславова. Според експерти това едва ли ще се случи, тъй като тепърва предстоят уточнения по спорните теми. Всяка партия, участваща в преговорите, има теми, от които няма да отстъпи.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

След Корнелия Нинова Кирил Петков и Асен Василев са разговаряли и с лидерите на другите две формации - „Демократична България” и „Има такъв народ”. Договорено е през тази седмица преговорите да продължат, но вече на политическо ниво. Всеки лидер ще участва в тях с преговорен екип от четирима-петима партийци, които ще защитават приоритетите от предизборните програми на формациите си, пише "Труд".

Едва след изглаждане на противоречията ще се обсъжда разпределянето на министерства и имена на министри. Към момента текат неформални разговори и срещи, а много от мераклиите за постове сами се хвалят, че ще влязат във властта.

Сериозен проблем пред бъдещата коалиция е разнобоят в „Демократична България”. Христо Иванов смятал, че не е добре да дават министри, след като съдебната реформа не може да се реализира във вида, в който желаят, заради липса на мнозинство за поправки в конституцията. Атанас Атанасов бил на обратното мнение и лично той имал аспирации към службите, свързани със сигурността. Нямал нищо против да е и вътрешен министър.

Люта битка има и за комисиите. Сред най-атрактивните са Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Комисията за финансов надзор (КФН). Мераклиите за двата органа са много. Смята се, че в двете комисии е съсредоточен огромен финансов ресурс - при едната са обществените поръчки, а при другата застрахователите.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите изслушват Асен Василев заради ОПГ-то в митниците (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Депутатите изслушват Асен Василев заради ОПГ-то в митниците (НА ЖИВО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК