НОВИ РАЗКРИТИЯ НА ПИК: Руди Гела излъгал в ефир, че кортовете на стадион "Септември" са незаконни и затова гони децата (ДОКУМЕНТИ)

Акценти

НОВИ РАЗКРИТИЯ НА ПИК: Руди Гела излъгал в ефир, че кортовете на стадион "Септември" са незаконни и затова гони децата (ДОКУМЕНТИ)

50781
на 21.07.2022
НОВИ РАЗКРИТИЯ НА ПИК: Руди Гела излъгал в ефир, че кортовете на стадион Септември са незаконни и затова гони децата (ДОКУМЕНТИ)
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Все по-нагли стават изпълненията на министъра на спорта в оставка Радостин Василев. След като явно в последните дни на управлението си посегна на кортовете, на които тренират деца от тенис клуб "Септември", Руди Гела, както е известен, излъга по безпардонен начин, че причината, поради която не може да остави децата да тренират на кортовете, е защото са незаконни. В ефира на една от националните телевизии Василев заяви, че няма как да отдаде под наем нещо, което е незаконно, каквито според него са кортовете в спортния комплекс. Той съобщи, че ще бъдат узаконени и обявени на търг за нов наемател.

препоръчано

Как обаче се узаконява нещо, което е актувано още през далечната 1989 г., във време в което Руди е бил в  детска градина някъде далече в Плевен и изобщо не е знаел, че съществува спортен комплекс "Септември".

За да се сдобие с апетитния имот, Василев с нотариална покана гони спортуващите деца от тенис клуба, като им дава 14 дни да напуснат незаконния по думите му имот.

ПИК разполага с държавен акт за собственост на недвижим имот, който получи от община Красна поляна и чрез който МНО на 25.01.1989 г, прехвърля на ОбНС (Общински Народен Съвет) "Красна поляна" имотите на спортната база, които с протокол от 30.07.1988 са станали държавна собственост. В този акт по опис се виждат всички съоръжения на спортния комплекс включително и наречените от Руди незаконни тенис кортове:

12 бр. зали, 2 стадиона, 8 кортови игрища от които 2 бр. сгради, един футболен стадион и едно кортово игрище намиращо се до 57 училище и 10 бр. сгради , един футболен стадион, 7 кортови игрища които се намират в комплекс "Красна поляна" - стадион Септември.

Според акта за държавна собственост и на основание на чл. 94 ал 2 от НДИ МНО е прехвърлило целия имот на ОбНС "Красна поляна". Имотът на стойност 611 590 лв. е предоставен за оперативно стопанисване на държавната организация ДФС "Спорт".

От този документ става ясно, че имота е законен и е имал всички необходими документи още през юли далечната 1988 г, когато сегашният министър е бил едва на четири години. За наглото му поведение и откровени неистини, както и претенцията, че всичко започва от негова милост българският народ е родил мъдрата поговорка "Пораснаха пилците - пое*аха квачките".

Явно Руди е "поел ангажименти", както той сам се изрази на пресконференцията, когато напусна ИТН, към определени спонсори или благодетели, че ще им предостави тези кортове дори с цената на изгонване на децата от квартала и изричането на късокраки лъжи от ефира, който му се предоставя. А те вероятно ще подпомогнат финансово новият му политически проект.  

Руди прави всичко възможно в малкото време, което му остава като политически живот, да намърда на хубави постове всички свои познати, съученици, както направи със Спортния тотализатор, с Националната спортна база и с листите на ИТН в Плевен.

Родители и треньори от тенис клуб "Септември" стартираха онлайн подписка с искане да бъдат оставени да ползват съоръженията до завършване на тържната процедура за нов наемател.

До тогава остава висящ въпросът с бъдещето на едно от малкото работещи съоръжения, даващо възможност за развитие на деца на спортния комплекс в столичния квартал "Красна поляна".

ПИК ще проследи случая до край, и ще потърси евентуалните зависимости или връзки между новия наемател, който ще спечели търга, и отиващия в историята министър Радостин Василев. А до търга децата остават без база за тренировки, а кортовете ще се превърнат в поредната пустеещо и обрасло с бурени спортно съоръжение в столичния квартал.  

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! В парламента гледаха два проекта за сексуалното насилие над деца. ИТН скочиха на Асен Василев заради финансови акробатики. Заместник-председателката Кирова с ехидни подмятания към Тошко Йорданов (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 95
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК