Новоизбраният Европейски парламент се събира за първо заседание в Страсбург

ЕС

Новоизбраният Европейски парламент се събира за първо заседание в Страсбург

10833
на 02.07.2019
Новоизбраният Европейски парламент се събира за първо заседание в Страсбург
Автор:   ПИК

На първо заседание в Страсбург днес се събира новоизбраният Европейски парламент, съобщава БНР.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Очакваше се, че лидерите на ЕС ще представят днес кандидатурата на следващия председател на Европейската комисия.

Първото пленарно заседание на новия парламент ще се състои от днес до 4 юли и на него ще бъдат избрани председателят, както и 14-те му заместници. Ще бъдат взети решения и за състава на парламентарните комисии и подкомисии. Всичко това ще даде началото на 9-тия законодателен мандат на европарламента. Според наблюдатели, изборът на парламентарния шеф ще открехне вратата към договорката, която лидерите се надяват да постигнат и за останалите ръководни постове в общността.

В пленарната зала в Страсбург мястото си ще заемат 751 депутата, въпреки че страните-членки се бяха договорили за намаляване на мандатите до 705. Причината - Брекзит. До напускането на Великобритания в работата на парламента ще участват и избраните 73 британски представители.

Погледите са отправени и към петата политическа сила в ЕС „Идентичност и демокрация“. В тази парламентарна група под ръководството на Марко Цани от италианското популистко движение „Лига“ са обединени антиевропейските формации от девет държави с общо 73 депутати.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК