Новоизбраният Национален конгрес на Либия назначи нов премиер

СВЕТЪТ ДНЕС

Новоизбраният Национален конгрес на Либия назначи нов премиер

4051
на 25.08.2014
Новоизбраният Национален конгрес на Либия назначи нов премиер
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Всеобщият национален конгрес (ВНК) на Либия, за възобновяването на чиято дейност съобщи по-рано днес ръководството на проислямската военна група „Либийска Зора”, назначи за премиер на страната Омар ал-Хаси, съобщава Фокус, позовавайки се на Reuters.

препоръчано


Ислямистите съобщиха за предаването на пълномощия към ВНК (бившия временен законодателен орган на републиката) от Палатата на представителите на Либия ( действащия парламент на страната), веднага след обявленията за превземането на международното летище в Триполи. Боевете за летището се водиха в продължение на няколко седмици.
Операция „Либийска Зора” беше започната от ислямисти против подразделения под контрола на бившия генерал Халиф Хафтар в средата на юли и си постави за цел да установи контрол над столицата на страната Триполи. Самият екс-генерал още преди няколко месеца беше обещал да изкорени радикалния ислямизъм в страната в рамките на кампанията си „Достойнството на Либия”.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК! Джейхан Ибрямов остава за постоянно в ареста - човекът на Доган отказал да говори пред разследващите, натъпкал половината от белязаните пари в сакото (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК