Ново лекарство за диабет излиза на пазара

Здраве

Ново лекарство за диабет излиза на пазара

43383
на 22.06.2015
Ново лекарство за диабет излиза на пазара
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Фармацевтичната компания Merck обяви първичните резултати от Изпитването за оценка на резултатите по отношение на сърдечносъдовите заболявания при лечение с медикамента Ситаглиптин.

Проведено е плацебо-контролирано изпитване на сърдечносъдовата безопасност на инхибитора DPP-4, добавен към обичайното лечение при над 14 000 пациенти.

Изпитването постигна своята първична съставна крайна точка по отношение на критериите за неинфериорност, която се дефинира като времето до първото потвърдено събитие от следните: смърт в резултат на сърдечносъдово заболяване, нелетален инфаркт на миокарда, нелетален инсулт или хоспитализация по повод нестабилна ангина.

Така станало ясно, че изпитваният продукт е поне толкова добър, колкото и контролният.

Не е отчетено увеличение на броя хоспитализации по повод сърдечна недостатъчност и коефициентите на обща смъртност бяха сходни и в двете групи, които са две основни вторични крайни точки.

“Пациентите с диабет тип 2 се нуждаят от антихипергликемични лекарства, за да контролират нивото на своята кръвна захар. Тъй като за тези пациенти съществува повишен риск от сърдечносъдови усложнения, информацията за сърдечносъдовата безопасност на тези лекарства е важна", посочва съпредседателят на изпитването Рури Холман, професор по диабетна медицина и директор на Звеното за диабетни изпитвания в Оксфордския университет.

По думите на Холман медикаментът не повишава риска от сърдечносъдови проблеми в многообразна група от пациенти с диабет тип 2 с висок сърдечносъдов риск

Медикаментът се прилага в допълнение към диета и упражнения за подобряване на гликемичния контрол при възрастни пациенти със захарен диабет тип 2 като монотерапия, когато лечението с метформин е неподходящо.

Приема се и като допълнителна терапия към инсулин с или без метформин, когато с диета и упражнения, плюс постоянна доза инсулин, не се постига задоволителен гликемичен контрол.

Препаратът е противопоказан при пациенти, които са свръхчувствителни към някоя от съставките продукта.Той не трябва да се приема от пациенти с диабет тип 1 или за лечение на диабетна кетоацидоза.

Данните са представени в рамките на 75-тата Научна сесия на Американската асоциация за диабет. Те са публикувани в сп. New England Journal of Medicine.

препоръчано

Източник: plus.bg

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК