Вход
София
Времето в София 7 o C

НОВО ОГНИЩЕ! Пламна дом за умствено изостанали край Шумен, 29 души с COVID-19

НОВО ОГНИЩЕ! Пламна дом за умствено изостанали край Шумен, 29 души с COVID-19

на 28.10.2020
6392
0
НОВО ОГНИЩЕ! Пламна дом за умствено изостанали край Шумен, 29 души с COVID-19
Автор: ПИК
28.10.2020
0
6392

Положителни проби за коронавирус са дали 29 души от Дома за пълнолетни с умствена изостаналот в с. Лозево край Шумен, съобщи в сряда РЗИ. 20 от тях са потребители на социални услуги в дома, деветима са от персонала.

НОВО ОГНИЩЕ: Служители от Дома за стари хора в новозагорското село Баня са с COVID-19

НОВО ОГНИЩЕ: Служители от Дома за стари хора в новозагорското село Баня са с COVID-19

В Дома за стари хора в новозагорското село Баня двама...

на 15.10.2020

Социалното заведение се намира на обособена територия извън чертите на населените места между Шумен и отдалеченото на 8 километра село Лозево. В ДПЛУИ към момента живеят 85 души. Предвид на здравословното им състояние и спецификата на заболяванията им при тях е трудно да се обяснят ограничителни мерки, които трябва да се спазват.

"Част от потребителите и персонала са безсимптомни, а другите прекарват заболяването леко." - съобщи заместник-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова. Тя допълни, че е създадена необходимата организация за работа, за да не се нарушава ежедневната грижа за потребителите.

На останалата част от домуващите и работещите също са направени изследвания, резултатите от които се очаква да станат ясни по-късно през деня в сряда или в четвъртък.

Деветимата заразени от персонала са поставени под карантина и са по домовете си. Общо 51 души, основно от медицински сестри, социални работници и санитари обгрижват настанените в дома 85 мъже с умствена изостаналост.

В сряда обявеният брой на новозаразените в Шуменско, вписани в Единния информационен портал е 95 души. Най-много - 50 са в община Шумен, възрастта им е от 6 до 72 години. Децата с положителни проби в областта са седем. Те са ученици в СУ в СУ "Св. св. Кирил и Методий" в Смядово, и шуменските СУ „Сава Доброплодни“, ПМГ „Нанчо Попович“ и ПЕГ "Н.Й.Вапцаров" Шумен, едно от децата посещава детска градина.

Сподели:
свързани новини
ЗАРАЗАТА ВИЛНЕЕ: Ансамбъл „Пирин“ се превърна в огнище на COVID-19 ЗАРАЗАТА ВИЛНЕЕ: Ансамбъл „Пирин“ се превърна в огнище на COVID-19
За последното денонощие в Благоевград отчетоха 53 нови...
на 15.10.2020
НОВО ОГНИЩЕ: 12 учителки накуп пипнаха коронавирус в училище в Руен НОВО ОГНИЩЕ: 12 учителки накуп пипнаха коронавирус в училище в Руен
58 са новите положителни проби на PCR тестове в Бургаска...
на 16.10.2020
Огнище на COVID-19 пламна в "Мини Марица-изток”, 43-ма са заразените Огнище на COVID-19 пламна в "Мини Марица-изток”, 43-ма са заразените
Регистрирани са общо 43 случая на положителни проби за...
на 27.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19077
архив

Офис мъдрост: Не пийте сутрин на работа силно кафе, защото няма да можете да заспите до обяд!

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x