Ново проучване разкри колко трае имунитетът след прекаран COVID-19

ЧАС ПИК

Ново проучване разкри колко трае имунитетът след прекаран COVID-19

24574
на 14.01.2021
Ново проучване разкри колко трае имунитетът след прекаран COVID-19
Автор:   ПИК

Мнозинството от хората, които са преболедували Covid-19, са защитени от повторно заразяване с вируса за поне 5 месеца, сочи проучване, сочи проучване, ръководено от британската здравна агенция, цитирано от Би Би Си.

препоръчано

Прекарано заболяване е свързано с 83% по-нисък риск от заразяване в сравнение с тези, които никога не са се срещали с Covid-19, разкриват учените.

Но експертите предупреждават, че някои хора се заразяват повторно и може да заразят други.

Проф. Сюзън Хопкинс, която ръководи проучването, заяви, че резултатите са насърчаващи и предполагат, че имунитетът трае по-дълго, отколкото някои хора са се опасявали, но категорично не е абсолютен.

От особено притеснение е фактът, че някои от повторно заразените са имали високи нива на вируса, макар и без симптоми, и така може да го предадат на други, каза проф. Хопкинс.

Сподели:
Бомба x
Швейцария изследва качеството на почвата със заравяне на 2000 чифта бельо Швейцария изследва качеството на почвата със заравяне на 2000 чифта бельо
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 148
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това