НОВО 20: Гореща оферта към Денков - това е единственият начин да получи Външно

Акценти

НОВО 20: Гореща оферта към Денков - това е единственият начин да получи Външно

670689
на 07.02.2024
НОВО 20: Гореща оферта към Денков - това е единственият начин да получи Външно
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Николай Денков може да стана министър на външните работи след ротацията, само ако ППДБ подкрепят нов кабинет изцяло на ГЕРБ.

препоръчано

Тази опция лансира по-рано днес Делян Добрев, а идеята му веднага е била припозната и от други гербери.

Вътрешният опозиционер в партията на Борисов е категоричен, че правителството "Денков" е пълен провал поради редица причини - и заради въздушния Шенген, и заради еврозоната, и прочие... 

"Аз не подкрепям сглобката и това правителство. Борисов вече е много разколебан. Убеди се, че този кабинет - Денков, Василев и всички останали са работили за Путин в продължение на година и половина. Ако си признаят провала и кажат: "Ние не успяхме", защо да не изберем цял кабинет на ГЕРБ. Как така ние можем да ги подкрепяме, а те не могат? Предлагам това в лично качество, но идеята може и да се приеме в ГЕРБ. Досега имаше правителство само на ПП, сега може да има и само на ГЕРБ. Тогава вече на Денков ще му дадем Външно", заяви Делян Добрев.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе категоричен, че няма да даде Външно министерство на Николай Денков.

"От ПП ми казаха, че им трябва Външно, за да имат излаз към света във външната политиката. Моят контрааргумент беше: А когато Василев предвожда група министри в САЩ, които са само от ПП, то не е ли излаз в сферата на икономиката, енергетиката, финансите? Денков ще е вицепремиер с особен статут, може да ходи с Габриел където иска", обоснова се бившият премиер.

"Разбираме, че Денков е казал пред колеги, че иска да бъде външен министър, за да пътува. Профилът на Габриел предполага тя да бъде външен министър, защото има опит в тази сфера, докато профилът на Денков предполага той единствено да бъде образователен министър, защото няма абсолютно никакъв опит във външната сфера", допълни Добрев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК