НОВО 20: Гореща оферта към Денков - това е единственият начин да получи Външно

Акценти

НОВО 20: Гореща оферта към Денков - това е единственият начин да получи Външно

588209
на 07.02.2024
НОВО 20: Гореща оферта към Денков - това е единственият начин да получи Външно
Автор:   ПИК

Free Bet Бонус за специалистите в Спортните Залози на efbet.com (18+)

Николай Денков може да стана министър на външните работи след ротацията, само ако ППДБ подкрепят нов кабинет изцяло на ГЕРБ.

препоръчано

Тази опция лансира по-рано днес Делян Добрев, а идеята му веднага е била припозната и от други гербери.

Вътрешният опозиционер в партията на Борисов е категоричен, че правителството "Денков" е пълен провал поради редица причини - и заради въздушния Шенген, и заради еврозоната, и прочие... 

"Аз не подкрепям сглобката и това правителство. Борисов вече е много разколебан. Убеди се, че този кабинет - Денков, Василев и всички останали са работили за Путин в продължение на година и половина. Ако си признаят провала и кажат: "Ние не успяхме", защо да не изберем цял кабинет на ГЕРБ. Как така ние можем да ги подкрепяме, а те не могат? Предлагам това в лично качество, но идеята може и да се приеме в ГЕРБ. Досега имаше правителство само на ПП, сега може да има и само на ГЕРБ. Тогава вече на Денков ще му дадем Външно", заяви Делян Добрев.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе категоричен, че няма да даде Външно министерство на Николай Денков.

"От ПП ми казаха, че им трябва Външно, за да имате излаз към света във външната политиката. Моят контрааргумент беше: А когато Василев предвожда група министри в САЩ, които са само от ПП, то не е ли излаз в сферата на икономиката, енергетиката, финансите? Денков ще е вицепремиер с особен статут, може да ходи с Габриел където иска", обоснова се бившият премиера.

"Разбираме, че Денков е казал пред колеги, че иска да бъде външен министър, за да пътува. Профилът на Габриел предполага тя да бъде външен министър, защото има опит в тази сфера, докато профилът на Денков предполага той единствено да бъде образователен министър, защото няма абсолютно никакъв опит във външната сфера", допълни Добрев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 88
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК