Нов арест за шефа на "Самсунг"

Азия

Нов арест за шефа на "Самсунг"

7961
на 15.02.2017
Нов арест за шефа на Самсунг
Автор:   ПИК

Южнокорейските специални прокурори обявиха във вторник, че отново ще поискат заповед за ареста на лидера на Samsung Group Лий Дзие Юн, разследван в рамките на случай, който доведе до остраняването на президента Пак Кън Хе от поста ѝ, предава Ройтерс.

Лий, който е трето поколение лидер на южнокорейския топ конгломерат, беше разпитван в продължение на повече от 15 часа от специалните прокурори в понеделник. Освен това те настояват за ареста и на единия от директора на Samsung Electronics Парк Сан-джин. 

“Поискахме издаването на заповед за арест на заместник-председателя Лий Дзие Юн и на президента Пак Кън Хе”, обявиха в изявление от офиса на прокурорите.

През миналия месец Централният окръжен съд в Сеул отказа първото искане за арест на лидера на Samsung. Ако в крайна сметка той бъде арестуван, това може да доведе до сериозни проблеми за Samsung - най-големият производител на смартфони в света, възпрепятствайки вземането на стратегически решения, като тези за нови инвестиции и придобивания.

Прокуратурата заяви, че обвиненията на двамата директори включват даването на подкупи, присвояване и укриване на активи в чужбина. Обвинението посочва още, че може да бъде наложена допълнителна глоба за лъжесвидетелстване на Лий.

От прокуратурата отказаха да разкрият повече по темата и обявиха, че ще обявят повече детайли в рамките на брифинг днес.

Лий и Samsung Group отричат обвиненията.

препоръчано
свързани новини
Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това