Нов бестселър разкрива истината за войната във Виетнам 

КУЛТУРА

Нов бестселър разкрива истината за войната във Виетнам 

8826
на 14.01.2021
Нов бестселър разкрива истината за войната във Виетнам 
Автор:   ПИК

Tърсете на пазара книга тринайста от поредицата „История на войните“, в която ще откриете всичко за „Виетнамската война“. Трудът е дело на Крум Златков и се разпространява с логото на издателство „Милениум“.

препоръчано

Виетнамската война е най-мащабният въоръжен конфликт в епохата на Студената война. Тя е олицетворение на новите външнополитически реалности, с които се характеризира блоковото противопоставяне след Втората световна война. Тя се води между САЩ и току-що обединилия се Виетнам, а действието се развива във втората половина на XX век. Огромният интерес към случилото се и до днес поражда нестихващо търсене на причините, анализиране на военните действия и тълкуване на последиците от този конфликт. Тематиката има своето място не само сред научните изследвания и публицистиката, тя преминава и в изкуството, като има своето осезаемо присъствие в музиката и киното, превръщайки се в огромен белег и символ на цяло едно поколение американци.

Книгата предлага здълбочен поглед към всички въпроси, свързани с този военен сблъсък. Крум Златков започва книгата си „Виетнамската война“ с исторически обзор и показването на истинската причина за войната на капиталистическия гигант в малкия и уж незначителен Виетнам. Защо всъщност започва американската инвазия в тази част на света? Какво би накарало Америка да изпрати своите войници да се сражават на стотици хиляди километри от дома, да изразходва толкова много средства и да погуби толкова много човешки животи?

Макар да изглежда, че САЩ бързо ще триумфират, те се натъкват на неочаквано по размерите си противопоставяне. „Виетнамското тресавище“ се превръща в изпитание не само за американските военни възможности, но и за способността на ръководителите да спечелят на своя страна общественото мнение в страната, както и за образа на САЩ в световен план изобщо.

Освен с подробна документална информация, представена на достъпен език, „Виетнамската война“ разполага и с богат снимков материал. Книгата разглежда въоръжения конфликт в цялата му сложност, като предоставя и множество допълнителни таблици и приложения, както и специално изработена хронология, съдържаща датите на всички основни събития, изиграли роля за крайния резултат от войната.

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това