Нов курс! Сърбия започва преговори с Евразийската икономическа общност

Азия

Нов курс! Сърбия започва преговори с Евразийската икономическа общност

9859
на 31.05.2016
Нов курс! Сърбия започва преговори с Евразийската икономическа общност
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ръководителите на държавите членки от Евразийската икономическа общност (ЕАИО) са взели решение да започнат преговори със Сърбия за установяване на единен търговски режим.

„Днес е взето решение за започване на преговори със Сърбия за установяване на единен търговски режим на ЕАИО и нейните членки с тази държава“, заяви председателят на колегията на ЕАИО Тигран Саркисян.

Резултатът от уеднаквяването на търговския режим ще бъде обща зона за свободна търговия за всички държави от организацията и Сърбия.

Досега само три държави от ЕАИО имат договор за свободна търговия със Сърбия – Русия, Казахстан и Беларус. Държавите от евразийската организация подписаха споразумение за свободна търговия с Виетнам, а преговори се водят с Израел.

В ЕАИО членуват Беларус, Армения, Казахстан, Киргизстан и Русия. 

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последната неделя на септември: Везните да не си губят времето с излишни срещи, Скорпионът да не атакува чужди територии
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК