Нов отвод по делото за убийството на полицая Любомир Иванов

Темида

Нов отвод по делото за убийството на полицая Любомир Иванов

16312
преди 13 часа
Нов отвод по делото за убийството на полицая Любомир Иванов
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.

препоръчано

Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител, и Боян Табаков – помагач. Любомир Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния квартал "Лозенец" с два изстрела.

В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав.

Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите, предаде БТА.

Обвинение за умишлено убийство на задържания за разстрела на бившия полицай
Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както прокурора по делото, така и други от адвокатите, но отбеляза, че в молбата за отвода ѝ е повдигнат въпрос за нейната безпристрастност. Поради това, а и с оглед обема и тежестта на делото, съдията прие молбата на подсъдимия и си направи отвод.

Предстои разпределяне на делото на нов съдебен състав и насрочване на ново разпоредително заседание. То бе внесено от прокуратурата в съда на 17 януари т.г.

Във връзка с този случай в края на март 2023 г. към наказателна отговорност за подбудителство бе привлечен Красимир Каменов. Той бе обявен за издирване от прокуратурата, но през месец май м.г. Каменов бе убит в Република Южна Африка.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК