НОВ СКАНДАЛ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА! Намериха чанти със 150 хил. евро в дома на Ева Кайли

ЧАС ПИК

НОВ СКАНДАЛ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА! Намериха чанти със 150 хил. евро в дома на Ева Кайли

36428
на 13.12.2022
НОВ СКАНДАЛ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА! Намериха чанти със 150 хил. евро в дома на Ева Кайли
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В дома на Ева Кайли, една от обвиняемите по случая "Катаргейт", свързан с корупция в Европейския парламент, разследващите открили чанти със 150 хил. евро от банкноти по 20 и 50 евро, съобщи агенция ЕФЕ.

препоръчано

В същия ден бил задържан и нейният баща в хотел в Брюксел, у когото били открити още 600 хил. евро в брой, с които е възнамерявал да напусне страната.

Междувременно стана ясно още, че Каили е лобирала пред евродепутатите в полза на Катар. В своя декларация от миналия месец бившата вече зам.-председателка на Европейския парламент обвини критиците на държавата от Персийския залив. По време на речта си тя заяви, че Световното първенство по футбол е "доказателство как спортната дипломация може да спомогне за историческата трансформация на страната, чрез реформи, които да вдъхновят и останалата част от арабския свят".

В словото си Кайли представи Катар и като държава, която "стриктно спазва трудовото законодателство", и полага всички усилия за премахването на кафала (трудовата експлоатация, бел. ред.).

Ева Кайли дори упрекна някои от колегите си в Европарламента, че дискриминират Катар и открито ги обвини в лицемерие, посочвайки, че "продължават да използват газа им и да откриват свои компании в страната, които генерират многомилионни приходи".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК