Нов удар за Доган! Секнаха му мераците да си присвои марката "ДПС"

Епицентър

Нов удар за Доган! Секнаха му мераците да си присвои марката "ДПС"

179379
преди 4 часа
Нов удар за Доган! Секнаха му мераците да си присвои марката ДПС
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

ДПС е на хората, а не на Доган и неговите дерибеи! Председателят на партията и на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски отново защити целостта на ДПС, като се противопостави на опитите марката да премине в частни ръце.

препоръчано

Педи няколко дни в ДПС е получено решение на Патентното ведомство на Република България, с което е отказано да бъдат прехвърлени на Ахмед Доган марките на партията, пише "24Родопи".

Припомняме, че в началото на месец август Джевдет Чакъров направи опит да прехвърли, чрез заявка в Патентното ведомство, всички марки на ДПС на физическото лице Ахмед Доган. Тогава юрист с богата практика посочи, че в търговските отношения има термин „престъпно корпоративно рейдърство и вероятно чрез тези действия Чакъров и компания целят да заобиколят устава и закона, за да започне ДПС от нова точка на съществуване - като частна партия.

Другият председател по устав - Делян Пеевски, реагира и блокира опита на Чакъров да прехвърли партията на физическо лице, а депутат от ПГ на ДПС коментира, че действията на Чакъров са извън закона и същият за пореден път погазва устава, за което трябва да носи последици и отговорност.

С решението си от тази седмица Патентно ведомство на практика потвърждава незаконните действия на дерибеите, като посочва, че няма как марките да бъдат прехвърлени на Ахмед Доган. Това е така, защото партията има двама председатели и исканията за прехвърляне, подадени от Чакъров, са били своевременно оттеглени от ДПС чрез Делян Пеевски, като в оттеглянето е посочено, че представеният договор в полза на Доган е недействителен. Т.е. административният орган е установил, че липсва воля на партията за разпореждане с марките и същите трябва да останат в нейна собственост.

Така автентичното ДПС председателствано от Делян Пеевски, постига поредна победа над отцепниците-дерибеи около Ахмед Доган, които ще се явяват на предстоящите избори не като депесари, а като „земеделци“, от името на коалиция, съставена от други партии - "Сбор" и "Земеделски народен съюз".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! МВР отчита резултатите от акциите срещу купения вот. Вътрешният министър: Работим с всички сили и на пълни обороти (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ГОРЕЩО В ПИК TV! МВР отчита резултатите от акциите срещу купения вот. Вътрешният министър: Работим с всички сили и на пълни обороти (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК